Art & Kulturë

Giardini Di Plastica nga Teatro Koreja

Teatri Metropol – Qendra Kulturore Tirana, me mbështetjen e Instituti Italian i Kultures dhe në bashkëpunim me Teatro Koreja nga Lecce – Italy, sjellin për të parën herë në Tiranë për publikun e vogël e të madh shfaqjen teatrale “GIARDINI DI PLASTICA”, produksioni spektakolar i Koreja, i cili do të nxisë fantazinë dhe imagjinatën e […]

Ballo Vjeneze në Tiranë – Edicioni II

Pas suksesit të edicionit të parë, që solli eksperiencën mahnitëse të Valsit Vjenez, muzikës së mrekullueshme dhe performancat e shkëlqyera artistike, jemi të lumtur të prezantojmë edicionin e dytë të Ballos Vjeneze në Tiranë. Ballo Vjeneze do të zhvillohet ditën e Premte, më 12 Prill 2019, në Pallatin e Kongreseve, duke mbledhur bashkë miq Shqiptarë […]

Tiranë – Koncert Vizatimor / Jazz

Në datat 10 deri më 14 dhjetor 2018, rrjeti i Aleancave Franceze në bashkëpunim me Ambasadën e Francës në Shqipëri, ju propozon një koncert drejtpërsëdrejti ku ndërthuret jazz-i francez me tregimet figurative (bande dessinée). Ky projekt lindi nga takimi mes grupit Hot Club Tirana dhe dy dizenjatorëve, francezit Cédric Fortier dhe shqiptarit David Kryemadhi. Një […]

Tiranë – Koncert Vizatimor / Jazz

Në datat 10 deri më 14 dhjetor 2018, rrjeti i Aleancave Franceze në bashkëpunim me Ambasadën e Francës në Shqipëri, ju propozon një koncert drejtpërsëdrejti ku ndërthuret jazz-i francez me tregimet figurative (bande dessinée). Ky projekt lindi nga takimi mes grupit Hot Club Tirana dhe dy dizenjatorëve, francezit Cédric Fortier dhe shqiptarit David Kryemadhi. Një […]

A je gati për festën e Natës së Bardhë? Veliaj: Aurela Gaçe na pret të gjithëve te Sheshi Skënderbej

E kthyer tashmë në një traditë, “Nata e Bardhë” do të vijë edhe në këtë fund nëntori me plot surpriza dhe më e zjarrtë se kurrë më parë. Bashkia Tiranë ka menduar që edhe këtë vit për Festën e Çlirimit të vendit, më 29 nëntor, të organizojë një sërë aktivitetesh festive që revokojnë historinë e […]

Publikohet libri më i ri “Protokolli dhe ceremoniali i Bashkisë së Tiranës”

Botohet vëllimi me titull “Protokolli dhe ceremoniali i Bashkisë së Tiranës” një udhëzues praktik, i cili pasqyron aktivitetin ceremonial dhe protokollar të Bashkisë së Tiranës. Autori i këtij punim është, Valter Gjoni, dhe botues, Fondacioni “ALSAR”. Për lexuesin e thjeshtë, ky botim i vjen në ndihmë për të kuptuar se si funksionon nga pikëpamja protokollare dhe ceremoniale institucioni […]

Panairi Ndërkombëtar i Tiranës

Ke vendosur të na vizitosh këtë herë?… Le ta nisim nga një shënim në axhenden tuaj: 21-24 Nëntor, udhëtim në qendër të botës së biznesit, ndodh një herë në vit dhe është privilegj i vizitorëve të Panairit Ndërkombëtar të Tiranës Nëse ajo që kerkoni është një produkt i veçantë, një sy i shpejtë mbi ecurinë […]

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).