Art & Kulturë

Mbill një Lule

Kjo ditë i kushtohet mbjelljes së luleve dhe ardhjes së sezonit të pranverës. Mbjellja e luleve është kthyer tashmë në një hobi për shumë njerëz, të rinj e të moshuar. Dita e mbjelljes së luleve shënon fillimin e një sezoni të ri çdo vit. Nxënësit e shkollës “Protagonistët” do të na bashkohen për t’i dhënë […]

Piteri dhe Ujku – Përrallë-balet për fëmijë

“Piteri dhe Ujku”, një përrallë-balet e Prokofiev vjen premierë këtë fundjavë në Teatrin Metropol. Ky kompozim i shkruar nga Sergei Prokofiev në vitin 1936, tregon për historinë e një djali të vogël që jeton me gjyshen e tij në fshat. Narratori tregon një histori për fëmijë, ndërsa orkestra e ilustron atë. “Piteri dhe ujku” është […]

Piteri dhe Ujku – Përrallë-balet për fëmijë

“Piteri dhe Ujku”, një përrallë-balet e Prokofiev vjen premierë këtë fundjavë në Teatrin Metropol. Ky kompozim i shkruar nga Sergei Prokofiev në vitin 1936, tregon për historinë e një djali të vogël që jeton me gjyshen e tij në fshat. Narratori tregon një histori për fëmijë, ndërsa orkestra e ilustron atë. “Piteri dhe ujku” është […]

Ora Bioplogjike në Zoo Park. Ja kur

APR – Bashkia Tiranë organizon aktivitete të shumta, gjithnjë e më të shpeshta për edukimin, ndërgjegjësimin e frymëzimin tek brezi i ri mbi bimësinë, mbjelljet e reja të pemëve, njohjen e mbrojtjen e natyrës, jetesën aktive e të gjelbër, aktivitete sportive e rekreative në natyrë, programe speciale e gjithëpërfshirëse. Këtë të mërkurë orën biologjike do […]

Ja cila shfaqje do të jetë premiera e re në Teatrin e Kukullave

“Qullaci i hekurt” është Premiera e re që çel sezonin artistik në Teatrin e Kukullave. Një shfaqje për të mos u humbur këtë javë e cila përcjell një mesazh sensibilizues për të gjithë ne siç është fenomeni i bullizmit. Shfaqja i është besuar regjizorit Ledian Gjecit dhe do të interpretohet nga aktorët profesionistë të Teatrit […]

Dhuro shpresë në fund vit, nisëm bamirëse

Të rinjtë e Durrësit i janë bashkuar kauzës për të ndihmuar personat në nevojë ekonomike. Fokusi i të rinjve këtë vit do të jetë kryesisht në fshatrat e Durrësit, ku një pjese të madhe të familjeve i janë dëmtuar banesat si pasojë e tërmetit të datës 26 nëntor. Kësaj nisme mund t’i bashkohen të gjithë […]

Krishtlindje dhe Diell në Re!

Dëshira më e madhe e një plaku prej dëbore, ishte të krijonte miq… Dëshira më e madhe e shqiptarëve në këtë fundvit, është të jemi mirë dhe së bashku! Por dëshira më e madhe e fëmijëve, është që të na argëtojnë me talentin dhe punën e tyre! Jo një ditë, as dy, por tri ditë […]

Shfaqje Teatrale “Princesha mbi bizele”

Muaji dhjetor erdhi dhe bashkë me të surpriza nga Superfëmijët TISS. Një shfaqje teatrale për të mos u humbur po përgatitet si dhuratë e këtij fundviti për të gjithë JU nga superfëmijët TISS. Mjeshtre e skenës për fëmijë, Regjizore Shegushe Bebeti, po përgatit fëmijët Tiss në një shfaqje teatrale ku ata do të tregojnë vlerat […]

Një lojë, një lodër, një libër!

Tërmeti që goditi Shqipërinë më 26 Nëntor, la pas një situatë të trishtë, sidomos për fëmijët. Festat për fëmijët janë dhe LODRAT. Kështu që për ata fëmijë që i humbën bashkë me shtëpitë, për ata fëmijë prindërit e të cilëve nuk kanë mundësi të dhurojnë një lodër dhe për ata fëmijë që ëndrrat i kanë […]

Projekti “Arkeologu i vogël” udhëton në Lushnjë

Muzeu Historik Kombëtar në bashkëpunim me Muzeun Historik Lushnjë, organizoi projektin “Arkeologu i vogël”. Nxënës të shkollës 9-vjeçare “Skënder Libohova”, Lushnje, u bënë pjesë e një prej aktiviteteve edukative të Muzeut Historik Kombëtar me titull “Arkeologu i vogël”. “Arkeologu i vogël” është një projekt ku mësohen hapat e parë të kërkimeve arkeologjike. Të udhëzuar nga […]

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).