Art & Kulturë

Kick Box në Park

Për herë të parë te Fushat Multisportive aplikohet një sport i ri si Kick Box-i. Kickbox është një nga artet marciale më popullor në gjithë botën. Është nje nga sportet që djeg më shumë kalori për arsye të ritmit të lartë të stërvitjes. Përveç të gjitha benefiteve fizike kickboxi ndihmon shumë në vetëkontroll, shkarkim të […]

Panairi i librit 2017

Panairi i Librit eshte në një ngjarje të rëndësishme kulturore për botën shqiptare, që do të ketë si objekt paraqitjen e botimeve më të mira të hedhura në qarkullim në harkun kohor të një viti nëntor 2016-nëntor 2017. Ky panair bashkon të gjithë njerëzit që merren me letrat shqipe: autorët, botuesit, lexuesit, përkthyesit, përfaqësuesit e […]

Turqia Në Tiranë

Ju mirëpresim në Turqia Në Tiranë! Instituti Junus Emre Tiranë fton të gjithë Shqipërinë të përjetojë Turqinë në Tiranë. Në Ditët e Turqisë do të marrë pjesë Instituti i Integrimit Antalja, Bashkia Bajrampasha, Bashkia Bursa, Bashkia Kahramanmarash, Instituti i Integrimit Konja, Instituti i Integrimit Mardin, Bashkia Sakarja, Klubi Etnospor dhe Fondacioni i Shigjetarëve. Në Ditët […]

Kurs Tremujor Filozofie dhe Psikologjie

Filozofia dhe Psikologjia përbënin gjithmonë mjetin me të cilin njeriu zbulonte të vërtetat themelore të vetes së tij dhe shoqërisë në të cilën ai jetonte. Filozofia, domethënë Dashuria për Dijen, na udhëheq në Qendrën tonë, aty ku mund të gjejmë të gjitha përgjigjet mbi arsyen dhe kuptimin e jetës. Disa nga Temat: – Përbërja e […]

Farka n’fest

Agjencia e Parqeve dhe Rekreacionit – Bashkia Tiranë në bashkëpunim me Enduro Albania & Vespa Fanatic dhe me mbështetjen e Njësisë Administrative Farkë, organizojnë “Farka n’fest”, në datën 30 Shtator 2017 në Parkun e Liqenit të Farkës. Programi: Paradite – sport, argëtim, lojra rekreative, mbjellje pemësh. Pasdite – ritme popullore, latin dance, dj, dhe banda […]

Kafja, parandalues i kancerit të lëkurës

A keni nevojë për një arsyetim tjetër të mirë kur është fjala për shprehinë e konsumimit të kafes? Një hulumtim i fundit nga Instituti Nacional i Kancerit ka sugjeruar se konsumimi i kafes mund t’i zvogëlojë rreziqet e kancerit të lëkurës apo melanomës. Hulumtimet kanë treguar se konsumuesit e kafes janë më pak të prirë […]

Aladini në Kinema ABC në Kosovë

Me regji, tekst dhe orkestrim nga Naim Krasniqi, muzikëli për fëmijë dhe familje ‘Aladini’ jep premierën më 2 tetor në Kinemanë ABC në kryeqytetin Kosovar. ‘Aladini’ flet shqip, këndon dhe vallëzon shqip të hënën mbrëma në Kino ABC, duke sjellë në rolet kryesore: Princ Morina, Anzotika Dalipi, Dren Llumnica , Ari Krasniqi, Jona Zeneli… Ky […]

Fatos Berisha me ‘Psikozë n’4:48’ në festivalin BATTIF

Shfaqja me tekst të Sarah Kane ‘Psikozë n’4:48’, erdhi premierë vitin e kaluar në Kosovë nga regjisori Fatos Berisha. Kësisoj kjo shfaqje e cila udhëtoi goxha shumë tashmë do të marrë pjesë edhe në festivalin BATTIF në Tiranë. Balkan Teater Tirana Fest nis më 29 shtator dhe sjellë gjithsej katër shfaqje nga Bosnje dhe Hercegovina, […]

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).