Art & Kulturë

Dragon Rider vjen nga data 14 Maj në Kinema Millennium

Përjetoni historinë e një dragoi me dy bashkëudhëtarë të pazakontë i cili kërkon dyert e parajsës nëpër Himalaje ndërkohë që ndiqet nga një monstër qëllimi i së cilës është të shkatërrojë dragonjtë. Dragon Rider do të fillojë të shfaqet në Kinema Millennium nga data 14 Maj.

Si t’ua shpjegojmë fëmijëve Koronavirusin?

Cilat janë efektet psikologjike të karantinës tek fëmijët? Ngjarjet e fundit si pasojë e pandemisë së koronavirusit 2019, kanë ndryshuar realitetin e jetës së përditshme të shumë fëmijëve dhe prindërve. Studimet e realizuara për të kuptuar efektet psikologjike të karantinës kanë gjetur se disa nga përjetimet më tipike që njerëzit shfaqin janë frika dhe shqetësimi […]

Mbill një Lule

Kjo ditë i kushtohet mbjelljes së luleve dhe ardhjes së sezonit të pranverës. Mbjellja e luleve është kthyer tashmë në një hobi për shumë njerëz, të rinj e të moshuar. Dita e mbjelljes së luleve shënon fillimin e një sezoni të ri çdo vit. Nxënësit e shkollës “Protagonistët” do të na bashkohen për t’i dhënë […]

Piteri dhe Ujku – Përrallë-balet për fëmijë

“Piteri dhe Ujku”, një përrallë-balet e Prokofiev vjen premierë këtë fundjavë në Teatrin Metropol. Ky kompozim i shkruar nga Sergei Prokofiev në vitin 1936, tregon për historinë e një djali të vogël që jeton me gjyshen e tij në fshat. Narratori tregon një histori për fëmijë, ndërsa orkestra e ilustron atë. “Piteri dhe ujku” është […]

Misioni i bletëve në Teatrin Eksperimental

“Misioni i bletëve” është shfaqja më e re për vogëlushët që vjen premierë në skenën tonë duke filluar nga data 18-19 Janar. Kjo vepër nëpërmjet argëtimit të fëmijëve dhe edukimit të tyre me teatër, synon t’u prëçojë atyre dy temave të rëndemësishme që janë: të këqinjtë e pësojnë gjithmon, dhe rëndësia e të ngrënit shëndetshëm. […]

Piteri dhe Ujku – Përrallë-balet për fëmijë

“Piteri dhe Ujku”, një përrallë-balet e Prokofiev vjen premierë këtë fundjavë në Teatrin Metropol. Ky kompozim i shkruar nga Sergei Prokofiev në vitin 1936, tregon për historinë e një djali të vogël që jeton me gjyshen e tij në fshat. Narratori tregon një histori për fëmijë, ndërsa orkestra e ilustron atë. “Piteri dhe ujku” është […]

Ora Bioplogjike në Zoo Park. Ja kur

APR – Bashkia Tiranë organizon aktivitete të shumta, gjithnjë e më të shpeshta për edukimin, ndërgjegjësimin e frymëzimin tek brezi i ri mbi bimësinë, mbjelljet e reja të pemëve, njohjen e mbrojtjen e natyrës, jetesën aktive e të gjelbër, aktivitete sportive e rekreative në natyrë, programe speciale e gjithëpërfshirëse. Këtë të mërkurë orën biologjike do […]

Mësoni cila është shfaqja më e re për fëmijë në Teatrin Metropol

Teatri Metropol i shton një tjetër shfaqje interaktive repertorit të dedikuar grupmoshës 2-6 vjec nën moton “Edukojmë me teatër”. Një pikaloshe bukuroshe dhe Zigzagu çamarrok do të mësojnë se si të respektojnë njëri-tjetrin, gjatë lojërave dhe nepermjet këshillave në shfaqje. Po kush do të jetë mësuesja e tyre? Nuk po jua themi të gjitha këtu. […]

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).