Art & Kulturë

Ekspozitë Personale nga artisti i mirënjohur Petraq Papa në Galerinë FAB

Galeria FAB ka kënaqësinë t’ju ftojë në hapjen e ekspozitës personale të artistit të mirënjohur PETRAQ PAPA “ACTA URBANA” Realizuar me vepra të përzgjedhura nga karriera e tij e shtrirë ndër vite në fushën e filatelisë, numizmatikës dhe bankonotave. Kuruar nga Najada Hamza Hapja, Dt. 10 qershor, ora 19.00

Galeria e Arteve në Ferizaj vjen me edicionin e katërt të Bienalit të Vizatimit

Galeria e Arteve në Ferizaj, në bashkëpunim me Shoqatën e Artistëve Figurativ “Zef Kolombi”, si bashkëorganizatorë të Bienalit të katërt të Vizatimit, ka kënaqësinë të bëj publike listën e artistëve pjesëmarrës në këtë Bienal. Bienali i Vizatimit, tanimë është shndërruar në një nga ngjarjet më të rëndësishme të artit pamor, dhe i vetmi në fushën […]

E diela në Galeri

Merrni pjesë këtë të dielë, datë 8 shtator, në një seri aktivitetesh që organizohen për familjen në Galerinë Kombëtare të Arteve. Aktivitetet do të nisin në ora 14:00 dhe përfundojnë me mbylljen e Galerisë në ora 18:00. Për të rriturit: – Hapja e “SHOWROOM”, një hapësirë dedikuar librit dhe objekteve të dizajnit në ambientet e […]

Jeta e përditshme në qytetin e Pejës, viti 1951

Këto fotografi e tregojnë bukurinë e Pejës dhe qytetarëve të saj në vitin 1951. Një kohë tjetër dhe realitet ndryshe për pejanët, fotografitë prezantojnë në rezolucion më të mirë pamjen e Pejës dhe përditshmërinë e qytetarëve atje, në kohën e Jugosllavisë. Peja gjithmonë ka qenë e njohur për malet dhe për tregun e saj të […]

Pikturat e Edi Hilës tërheqin shumë vizitorë

Ekspozita “Piktori i Transformimit”, e piktorit Edi Hila në Galerinë Kombëtare të Arteve,ka mirëpritur mbi 5 000 vizitorë. E hapur që nga 24 maji pikturat e piktorit Hila kanë tëhequr shumë vizitorë të moshave të ndryshme pasi tematika e tyre është e spikatur. Transformimi shoqëror përcillet nga piktorit me disa cikle ku për t’u veçuar […]

NJË JETË ME GRAFIKËN

Të nderuar miq, Galeria FAB ka nderin tju ftoj në hapjen e ekspozitës retrospektive e një prej përfaqësuesve më të rëndësishëm të grafikës shqiptare, Pandi Mele “NJË JETË ME GRAFIKËN”. Hapja: dt. 1shkurt, ora 19.00 Kuratore: Ardian Isufi, Petraq Papa Galeria FAB Kohzgjatja 1- 10 shkurt 2018 Jeni te mirepritur!

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).