Art & Kulturë

Biblioteka Kombëtare çel ekspozitën “Kundërbota e Branko Merxhanit”

Biblioteka Kombëtare e Shqipërisë, 27 Tetor – 5 Nëntor Me rastin e 40-vjetorit të vdekjes së Branko Merxhanit, Biblioteka Kombëtare e Shqipërisë organizon në datën 27 tetor 2021, ora 10:00, ekspozitën kushtuar njërës prej figurave më interesante, e në shumë aspekte më aktuale të mendimit e publicistikës shqiptare. Ekspozita rindërton rrugëtimin e veprimtarisë së tij […]

Hap dyert ekspozita “Lulani Muze,” kuruar nga Helidon Haliti

18-24 Tetor, Muzeu Historik Kombëtar Dje, më 18 tetor, pranë ambienteve të Muzeut Historik Kombëtar u çel ekspozita “Lulani Muze”. Ekspozita u kurua nga piktori Helidon Haliti. Ekspozita dhe katalogu që e shoqëron janë planifikuar, strukturuar e ëndërruar nga Helidon Haliti dhe Ormira Lulani prej dhjetë vitesh. “Në këtë ekspozitë shtjellojmë me shumë detaje vizatimet […]

Ekspozita “Weaving the Future III”

Ekspozita e titulluar “Weaving the Future III” nga tridhjetë e pesë artiste të ndryshme do të përmbajë vepra në mediume të ndryshme, si: pikturë, skulpturë, instalacion, fotografi, video dhe tekstil, duke nxjerrë në pah metoda dhe teknika tradicionale, si: qëndisje, tezgjah, thurje, qepje, kanavacë, fije dhe pëlhurë, me një mënyrë të re, duke i ndryshuar […]

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).