Art & Kulturë

Audicione për shfaqjen ‘Xhelatët’ në teatër

Shfaqja “Xhelatët” e autorit Martin McDonagh do të ngjitet në skenën e Teatrit Kombëtar. Gjatë këtyre ditëve regjisori Qëndrim Rijani, i cili jeton edhe punon në Maqedoni, ka nisur audicionet për rolin e Shirlit në ambientet e ArTurbinës. Aktorët e tjerë, që do të luajnë në këtë shfaqje ku mes tyre janë edhe Ndriçim Xhepa […]

Audicione në Teatrin Metropol

Teatri Metropol shpall audicion në dt. 18 Shtator, ora 18:00 për rolet në shfaqjen “Sherlok Holms dhe Langoi i Baskervillëve”, e cila do të vihet në skenë në Dhjetor nën regjinë e Shkëlzen Berishës. —— “Sherlok Holms dhe Langoi i Baskervillëve” është një adaptim i shkëlqyer meta-teatral i një prej aventurave më të famshme klasike […]

Adonis Filipi, tur shfaqjesh me dramën “Lule dielli”

Regjisori Adonis Filipi këtë vit e nis me projektin teatror “Lule dielli”. Një projekt teatror, i cili ka bërë bashkë regjisorin Filipi me aktorët, për të vijuar me këtë shfaqje në disa skena të ndryshme. Individë, grupe njerëzish, në një rendje të papërmbajtshme drejt fatit. Regjisori Filipi tregon se është një endje njerëzore në kufijtë […]

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).