Art & Kulturë

“Unë jam vetë grua” ngjitet në skenën e Teatrit Eksperimental

7 Mars, 20:00, Teatri Kombëtar Eksperimental “Kujtim Spahivogli Në kuadër të FemFest, më datë 7 mars, në skenën e Teatrit Kombëtar Eksperimental “Kujtim Spahivogli” do të ngjitet vepra “Unë jam vetë grua.” Aktori Adrian Morina do të luajë plot 30 role përgjatë 50 minutave shfaqje nën regjinë e Kushtrim Koliqit. Doug Wright, skenaristi, fitoi çmimin […]

Dokumentari “Vjosa e Egër” shfaqet në Kinema Millenium

23 Shkurt, 18:30, Kinema Millenium EcoAlbania do të shfaqë në Kinema Millenium pasditen e 23 shkurtit dokumentarin “Vjosa e Egër,” realizuar nga gazetari Artan Rama. Dokumentari përmbledh përpjekjet e aktivistëve dhe të shkencëtarëve për mbrojtjen e burimeve nga projektet e shfrytëzimit agresiv në favor të investitorëve e në dëm të natyrës dhe të komuniteteve që […]

IMDC shfaq dokumentarin “Kur nëna shkonte herët në punë – Gruaja në ish-Gjermaninë Lindore”

22 Shkurt, 16:30, Zyra e Këshillit të Europës në Tiranë Pasditen e 22 shkurtit, në Zyrat e Këshillit të Europës në Tiranë do të shfaqet dokumentari “Kur nëna shkonte herët në punë – Gruaja në ish-Gjermaninë Lindore.” Barazia e grave shpesh paraqitej si një shembull kryesor i politikës së suksesshme të grave. Por si jetonin […]

Berk çel ekspozitën “Të paçliruara: Gratë midis prodhimit dhe riprodhimit”

22 Shkurt, 17:00, Berk, Rr. Him Kolli Nesër (22 shkurt 2022), në ambientet e Berk do të hapet ekspozita “Të paçliruara: Gratë midis prodhimit dhe riprodhimit.” Nëpërmjet evidentimit të një sërë temash kyçe, kjo ekspozitë synon të theksojë mungesën e qasjes çliruese feministe ndaj gruas kundrejt retorikës zyrtare të manipulimit të emancipimit të gruas. Eventi […]

Shtëpia me Gjethe hap ekspozitën “Lulet e ftohta të shkurtit”

18 Shkurt, 11:00, Shtëpia me Gjethe Muzeu Kombëtar i Përgjimeve, i njohur edhe si Shtëpia me Gjethe do të çelë nesër ekspozitën “Lulet e ftohta të shkurtit,” realizuar nga Drejtoria e Përgjithshme e Arkivave. Ekspozita përbëhet nga dokuemente që japin një pasqyrim të ngjarjeve kryesore politike dhe sociale të viteve ’90-’91 që sollën erën e […]

Filarmonia e Tiranës mban koncertin e parë më 11 shkurt

11 Shkurt, 19:00, Teatri Kombëtar i Operës dhe Baletit Mbrëmjen e 11 shkurtit, në Teatrin Kombëtar të Operës dhe Baletit, Filarmonia e Tiranës do të mbajë koncertin e parë. Jean Michel Ferran dhe Frédéric Laroque do të shërbejnë si drejtues të koncertit. Programi muzikor përfshin vepra nga Franc Schubert, Antonio Vivaldi, Fritz Kreisler, Gabriel Faure, […]

Kalaja e Tiranës feston 102-vjetorin e shpalljes së Tiranës kryeqytet

11 Shkurt, 11:00, Kalaja e Tiranës Më datë 11 shkurt, në orën 11:00, në Kalanë e Tiranës do të kremtohet 102-vjetori i shpalljes së Tiranës kryeqytet.  Në aktivitet do të jenë të pranishëm koleksionistë të cilët do të ekspozojnë objekte të ndryshme nga koleksionet e tyre. Gjithashtu, ansambli i fëmijëve do të performojë kërcime tradicionale […]

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).