Art & Kulturë

Përse u shkërmoq ëndërra e bukur e vitit të largët ’90?

Nga Artan Fuga—————Falenderim Jurisë të çmimeve Kult!—————- Përpara dy ditësh më njoftuan se Juria e gjerë prej 158 studjuesish, intelektualësh nga fusha të ndryshme, krijuesish, i akordoi librit tim“Shoqëria Piramidale” çmimin “Libri më i mirë studimor i vitit 2020”! I falenderoj me mirënjohje! Në fakt ai është njeri nga dy librat e botimit “Origjinat e Pushtetit, […]

Arti sfidon pandeminë! Shpallen fituesit e Çmimeve “KULT” 2020!

Edhe pse në vështirësi për shkak të situatës së krijuar nga Covid-19, pas shpalljes së nominimeve, Akademia KULT arrin të kurorëzojë, ashtu si prej pesëmbëdhjetë vitesh rresht, edhe fituesit e edicionit të 16 të Çmimeve “KULT”, të vetmet çmime kombëtare vjetore që përfshijnë gjithë spektrin e artit dhe kulturës shqiptare.  Juria e Nderit e Akademisë […]

Çmimet “KULT” në kushte pandemie, njihuni me të nominuarit

Çmimet “KULT”, të vetmet çmime kombëtare vjetore për artin dhe kulturën shqiptare, nuk u ndalën edhe në periudhë pandemie. Pavarësisht vështirësive për shkak të situatës së krijuar nga Covid-19, Akademia KULT nuk mund të linte pa promovuar vlerat artistike dhe kulturore më të arrira të vitit 2019. Juria e Nderit, e përbërë prej 184 anëtarësh […]

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).