Art & Kulturë

Italy meets Balkan

𝐈𝐓𝐀𝐋𝐘 𝐌𝐄𝐄𝐓𝐒 𝐁𝐀𝐋𝐊𝐀𝐍𝑰 𝒕𝒂𝒍𝒆𝒏𝒕𝒊 𝒅𝒆𝒍 𝒋𝒂𝒛𝒛 𝒊𝒕𝒂𝒍𝒊𝒂𝒏𝒐 𝒂𝒍 𝑩𝒂𝒍𝒌𝒂𝒏 𝑱𝒂𝒛𝒛 𝑺𝒉𝒐𝒘𝒄𝒂𝒔𝒆𝟐𝟔 – 𝟐𝟗 𝐚𝐩𝐫𝐢𝐥𝐞, 𝐓𝐢𝐫𝐚𝐧𝐚 🇮🇹 𝑈𝑛 𝑐𝑜𝑛𝑐𝑒𝑟𝑡𝑜 𝑑𝑖 𝑔𝑎𝑙𝑎, 𝑐𝑖𝑛𝑞𝑢𝑒 𝑏𝑎𝑛𝑑 𝑑𝑖 𝑔𝑖𝑜𝑣𝑎𝑛𝑖 𝑡𝑎𝑙𝑒𝑛𝑡𝑖 𝑖𝑡𝑎𝑙𝑖𝑎𝑛𝑖 𝑖𝑛 𝑢𝑛𝑎 𝑑𝑒𝑙𝑙𝑒 𝑝𝑖𝑢̀ 𝑐𝑟𝑒𝑎𝑡𝑖𝑣𝑒 𝑠𝑐𝑒𝑛𝑒 𝑐𝑢𝑙𝑡𝑢𝑟𝑎𝑙𝑖 𝑑𝑒𝑙𝑙’𝑎𝑟𝑒𝑎 𝑏𝑎𝑙𝑐𝑎𝑛𝑖𝑐𝑎, 𝑢𝑛𝑎 𝑒𝑠𝑝𝑒𝑟𝑖𝑒𝑛𝑧𝑎 𝑢𝑛𝑖𝑐𝑎 𝑛𝑒𝑙 𝑠𝑢𝑜 𝑔𝑒𝑛𝑒𝑟𝑒: 𝑠ℎ𝑜𝑤𝑐𝑎𝑠𝑒 𝑜𝑟𝑔𝑎𝑛𝑖𝑧𝑧𝑎𝑡𝑖 𝑑𝑎𝑙𝑙’𝐼𝑠𝑡𝑖𝑡𝑢𝑡𝑜 𝐼𝑡𝑎𝑙𝑖𝑎𝑛𝑜 𝑑𝑖 𝐶𝑢𝑙𝑡𝑢𝑟𝑎 𝑎 𝑇𝑖𝑟𝑎𝑛𝑎, 𝑑𝑎 𝐴𝑙𝑏𝑎𝑛𝑖𝑎𝑛 𝐽𝑎𝑧𝑧 𝑆𝑜𝑐𝑖𝑒𝑡𝑦, 𝐴𝑠𝑠𝑜𝑐𝑖𝑎𝑧𝑖𝑜𝑛𝑒 𝐼-𝐽𝑎𝑧𝑧 […]

Fundjavat me One Telecommunications dhe ALBtelecom

Nëse mendoni se verës po i vjen fundi, të jeni të sigurt që nuk është kështu.  Eventet që po zhvillohen dhe temperaturat e larta në vazhdim, tregojnë të kundërtën. Muaji gusht do të jetë i mbushur plot me arsye që të planifikoni edhe disa fundjava të tjera në jug të Shqipërisë, por jo vetëm, dhe […]

Festivali i Muzikës së vjetër Baroke

Albanian Baroque Ensemble a VOX Baroque Festival – IX edizione Valeria Desideri, flauto traverso – Fatlinda Thaçi, violino – Suela Piciri, violino Arben Skenderi, cello – Jusuf Beshiri, clavicembalo 7 luglio / korrik 2022 ore 20:00 TIRANA – Cortile della Residenza reale / Oborri i Rezidencës mbretërore Ingresso: La pedonale Murat Toptani / Hyrja nga: Shëtitorja Murat Toptani Ingresso libero / Hyrja e lirë Programi do të […]

Kuarteti Paganini vjen në Durrës për një performancë që nuk duhet humbur

Kuarteti Paganini u krijua në 1978 me iniciativën e Bruno Pignata,violinistit të njohur Italian,i cili koncertonte me “Guameri del Gesu”” violinën legjendare që i përkiste Paganinit,duke synuar prezantimin dhe publikimin e pjesës më të njohur të krijimeve për muzikë dhome të Paganinit, gjë që u bë në bashkëpunim të ngushtë me Institutin e Studimeve Paganiniane […]

“Kontrata” ngjitet në skenën e Teatrit Kombëtar Eksperimental “Kujtim Spahivogli”

‘KONTRATA’ e autorit Slawomir Mrozek, është një dramë psikologjike e cila bën fjalë për një shkrimtar europian të moshuar, të vetmuar, të varfër, e të dëshpëruar, pa familje, pa miq, pa shtëpi, e me bindjen që s’ka më asnjë arsye të jetojë. Nën presionin e një dëshpërimi total, ai vendos të vdesë. Por nuk ka […]

Endrra e Një Nate Vere

𝗘𝗡𝗗𝗥𝗥𝗔 𝗘 𝗡𝗝𝗘 𝗡𝗔𝗧𝗘 𝗩𝗘𝗥𝗘 | 𝗦𝗛𝗘𝗞𝗦𝗣𝗜𝗥Regjisore | 𝗗𝗿𝗶𝗮𝗱𝗮 𝗗𝗲𝗿𝘃𝗶𝘀𝗵𝗶 🎭 Premierë, 21 QershorAmfiteatri Antik Durrës Në role:ALESIA XHEMALAJ | ADELINA MUÇA | JAHO GUMA | AMOS ZAHARIA | ROMIR ZALLA | ANDIA XHUNGA | MIMOZA MARJANAKU | GENTIAN ZENELAJ | SUELA BAKO | XHEJNI FAMA | MARSEL RUPI | GJERGJ DOÇI | MARVIN TAFAJ […]

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).