Art & Kulturë

Të shunën shfaqje te Cirku Kombëtar

Cirku Kombetar Shqiptar është një pjesë e pandarë e cirkut botëror. Pionierët e parë të këtij arti në vendin tonë u shfaqën gjatë viteve 1932-1935, kryesisht në fushën e iluzionit dhe të ekuilibrit mbi tel. Në vazhdimësi numri i tyre u rrit dhe profilet ku ata luanin u zgjeruan, duke u pasuruar me numrat akrobatikë, […]

Ilirjan Gjini emërohet drejtor i Cirkut Kombëtar

Këshilli i Ministrave në mbledhjen e sotme ka emëruar drejtorin e Cirkut Kombëtar. Këshilli i Ministrave në mbështetje të Kushtetutës “Për artin dhe kulturën”, të ndryshuar, me propozimin e ministrit të Kulturës, Këshilli i Ministrave vendosi emërimin e Ilirjan Gjini si drejtor i Cirkut Kombëtar. Ky vendim hyn në fuqi menjëherë dhe botohet në “Fletoren […]

Të shtunën Cirku më i Madh në Europën Qendrore vjen në Amfiteatër

Amfiteatri i Tiranës pret më 19 tetor, ditën e shtunë, ora 19:30, Cirkun e Budapestit, i njohur dhe si Cirku më i madh në Evropën Qendore. Hyrja në Teatrin e Hapur do të jetë e lirë, ndërsa Cirku i kryeqytetit të Hungarisë premton për publikun e Tiranës një performancë, ku do të ndërthuren artistikisht bukur […]

Së shpejti në vigjilie të festimeve të 60 vjetorit të Cirkut Kombëtar vjen “KATEDRALJA E PARISIT”

Idea & Projekti; Eris Hoxha Dakli, Regjia & Koreografia; Llaqi Nako Udhëheqës Artistik; Alketa Haxhiu. Një vepër nga Viktor Hygo, përshtatur për herë të parë për artin e bukur dhe të vështirë të Cirkut. Katedralja e Parisit është një roman historik, shkruar nën ndikimin e mbresave të Revolucionit që përmbysi monarkinë. Ngjarjet janë vendosur në […]

FËMIJË, PO VJEN CIRKU

Agjencia e Parqeve dhe Rekreacionit – Bashkia Tiranë, në bashkëpunim me Cirkun Kombëtar organizon shfaqjen “Fëmijë, po vjen Cirku” në disa nga Sheshet e Reja Rekreative të kryeqytetit dhe në parqet kryesore të tij. Këto shfaqje, jashtë strukturës së përhershme ku realizohen, do të sjellin argëtim, zbavitje, kreativitet për fëmijët e të gjithë grupmoshave, impakt […]

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).