Art & Kulturë

Balkan Film Market

The Balkan Film Market (BFM) is a regional film industry event in the form of a marketplace for the film business with main focus in production and distribution deals. BFM’18 will take place on 3 – 7 October 2018 in Tirana, Albania. BFM’18 is a five-day annual event brings together audio-visual agencies and professionals from […]

Panairi prezantues i universiteteve ruse në Tiranë

Më datë 9 tetor 2018 zyra e Agjencisë Federale “Rossotrudniçestvo” në Tiranë, së bashku me Russia.Study, që është agjencia ruse për bashkëpunimin arsimor, do të zhvillojë Panairin prezantues të universiteteve më të njohura të Rusisë “Studimet në Rusi – fillimi i një të ardhmeje të suksesshme”. Pjesëmarrësit e eventit mund të marrin informacion për mënyrën […]

Etno Spirit

29 shtatori është shpallur Dita Kombëtare e Trashëgimisë Kulturore dhe si çdo vit QKVF i dedikon një koncert ku shfaqet larmia e elementëve të Trashëgimisë Kulturore Jomateriale. Këtë vit kemi mbledhur këngëtarë, valltarë e instrumentistë nga e gjithë Shqipëria. Ju presim më 29 shtator, ora 18:00 në Amfiteatrin e Tiranës! Hyrja e lire!

“Instagram” dhe “Facebook” ndërpresin kontratën

“Instagram” dhe “Facebook” janë dy rrjetet sociale më të përdorura në botë. Dy themeluesit e “Instagram” kanë pasur së fundmi një mosmarrëveshje me themeluesin e “Facebook” dhe pas kësaj kanë kërkuar prishje të kontratës. Zënkat kanë nisur pas skandaleve të ndodhura së fundmi, ku “Facebook” zbulonte të dhënat personale të përdoruesve. Nuk dihet ende një […]

“AR-KA Tingujsh”- ekspozitë

“AR-KA Tigujsh” Ekspozitë me rastin e “Takim Ndërkombëtar i Orkestrave Frymore”, ku për herë të parë do të dalin në dritë regjistrime muzikore unike të viteve ‘800 të realizuara në Shkodër nga “Columbia Production”. Me ndihmën edhe të familjes Koliqi, Muzeu Historik do të sjellë perla artistike në oborrin e tij, në datën 27 shtator […]

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).