Art & Kulturë

Koncert Dita Botërore e Operas

Koncert 23 Tetor 2020- Dita Botërore e Operas

“BEETHOVEN, KOLOSI MUZIKAL”23 TETOR, ORA 18:30 NË OBORRIN E MUZEUT HISTORIK KOMBËTAR, TIRANË Në pritje të Ditës Botërore të Operas, Teatri Kombëtar i Operas dhe Baletit ju fton në një koncert që feston forcën dhe qëndrueshmërinë e natyrës njerëzore. Muzika është e nevojshme tani më shumë se kurrë për të ngritur shpirtrat dhe ata kanë […]

Koncert i Quartetto di Cremona - 250-vjetori i lindjes së Ludwig van Beethoven

Koncert i Quartetto di Cremona – 250-vjetori i lindjes së Ludwig van Beethoven

Rifillon interpretimi i plotë i Kuarteteve për Harqe të L. v. Beethoven me rastin e 250 vjetorit të lindjes së kompozitorit të madh me koncertin e dytë të Kuartetit të Cremona-s: Cristiano Gualco – violinë Paolo Andreoli – violinë Simone Gramaglia – viola Giovanni Scaglione – violonçel. Koncerti organizohet në kuadër të Festivalit Different Trains. Hyrja është falas dhe e kufizuar në përputhje me […]

Festivali më i madh i fotografisë në Shqipëri 2020

Tirana Foto Festival është një event vjetor fotografie që organizohet nga DMO Albania (Destination Management Organization).Qëllimi i këtij Festivali gjithëpërfshirës është të vlerësojë artin e fotografisë, të motivojë artistët dhe t’u japë atyre një platformë të shprehin talentin e tyre në ekspozitat fotografike, të edukojë brezat e rinj me fotografinë, përmes seminareve, forumeve, foto tour […]

Për herë të parë nga 1944, “anulohet” ceremonia e çmimeve Nobel

Ceremonia në prani e dhënies së Çmimive Nobel, e planifikuar për në 10 dhjetor në Stokholm, është anuluar për të parën herë që nga viti 1944, për shkak të pandemisë së COVID-19, njoftoi Fondacioni Nobel. “Hera e fundit që nuk është mbajtur ceremonia në Stokholm ka qenë në vitin 1944, gjatë Luftës së Dytë Botërore.” […]

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).