Art & Kulturë

‘Poezi për Fuqi – çdo ditë është 8 mars’

Qendra për Art dhe Komunitet – Artpolis me datë 5 mars organizon mbrëmjen e poezisë “Poezi për Fuqi – çdo ditë është 8 mars”, në Menza Ramiz Sadiku në Prishtinë prej orës 20:00. Aktivist/e, artist/e e të gjithë adhurueset/it e fjalës së shkruar, ftohen për të shënuar Ditën Ndërkombëtare të Grave, që nën tingujt e […]

Hapet konkursi për edicionin e katërt të Kosovo Slam Poetry

Ish bursistët e programit për këmbim të nxënësve të shkollave të mesme – Kennedy Lugar Youth Exchange and Study (YES), për herë të katërt me radhë, organizojnë garën për poezi slam në Prishtinë. Kosovo Slam Poetry është garë për poetët e moshave 15-23 vjeçare e cila ju mundëson atyre që t’i ndajnë poezitë e tyre […]

Mistere nate!

MIHALLAQ QILLERI Dhe thamë se tashmë kishte ardhur koha të flinim.. Ti veshe këmishën e purpurt të ëndrrës, Unë u shtriva para teje për të pritur afrimin e magjisë. Ti fike dritën e madhe të përjashtimit prej botës, Unë abazhurin e intimitetit ndeza ndërkohë, Sikur të doja të shtoja hijet ndër muret e zbrazta. Më […]

Artpolis, mbrëmje poetike për fuqizimin e grave

Artpolis (Qendra për Art dhe Komunitet) me datë 6 mars organizon mbrëmjen e poezisë “Poezi për Fuqi – çdo ditë është 8 mars”. Aktivistët, artistët dhe qytetarët janë të ftuar për  për të shënuar Ditën Ndërkombëtare të Grave këtë vit përmes leximit për fuqinë e grave dhe fuqizimin e tyre. Ngjarja do të mbahet në […]

Festivali Ndërkombëtar i Poezisë ‘Ditët e Naimit’ fillon nesër

18-22 tetor 2018, në Tetovë dhe në Pogradec do të mbahet edicioni i 22-të i Festivalit Ndërkombëtar të Poezisë “Ditët e Naimit”. Në Edicionin e 22-të të Festivalit Ndërkombëtar i Poezisë “Ditët e Naimit” marrin pjesë poetë nga vende të ndryshme të botës, si: Beat Brechbuhl (Zvicër), Gerry van der Linden (Holandë), Kristian Guttesen (Islandë), […]

S’kam ardhur të këndoj

Poezia nga Leon Felipe, përkthyer nga Aurel Plasari. S’kam ardhur të këndoj, mund ta merrni kitarën. As të mbush dosjen time s’kam ardhur, Që pas vdekjes shenjtor të më bëjnë. Kam ardhur të shoh fytyrën time në lotët që rrjedhin Drejt detit Me lumin E me retë. Në lotët që fshihen në fund të pusit […]

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).