Art & Kulturë

CreativeMornings: Elva Margariti në një ligjëratë për “Liminal”

10:00 – 11:00, 1 Dhjetor, Piramida Tema globale e CreativeMornings për nëntorin është “Liminal.” Mbi 220 qytete që aplikojnë këtë projekt do të diskutojnë të njëjtin koncept në të njëjtën kohë. Në Tiranë, Creative Mornings ka ftuar arkitekten dhe Ministren e Kulturës, Elva Margaritin. Ajo do të ndajë me audiencën përvojën e saj kreative dhe […]

AQSHF shfaq “Kryekënga e Kombit,” dokumentar mbi historinë e Himnit Kombëtar

26 Nëntor, 11:00, Sallën e Kinemasë në AQSHF Më 26 nëntor, Arkivi Qendror Shtetëror i Filmit do të shfaqë dokumentarin “Kryekënga e Kombit” që rrëfen historinë e plotë të Himnit Kombëtar shqiptar që nga lindja e deri më sot.   Dokumentari do të shfaqet në sallën e kinemasë në AQSHF në orën 11:00. “Kryekënga e […]

Berk Botime prezanton Antipinokun

25 Nëntor, 18:00, Berk Botime Shtëpia botuese Berk do të promovojë pasditen e sotme titullin më të ri, “Antipinoku.” Eventi do të mbahet në ambientet e Berk Botime, në Rrugën Him Kolli, nga ora 18:00 deri në 20:00. “Antipinoku,” një libër nga Ernesto Spinelli, është një përmbledhje tregimesh të shkurtra mbi të vërtetën dhe vetveten. […]

“Nata e Bardhë” i rikthehet Tiranës pas dy vitesh mungesë

29 Nëntor, rreth e qark Tiranës Bashkia e Tiranës rikthen “Natën e Bardhë” pas dy vitesh mungesë. Festa do të mbahet në gjashtë vendndodhje rreth e qark kryeqytetit, me gjashtë aktivitete të ndryshme. Në 2019-n eventet u anulluan si pasojë e tërmetit të 26 nëntorit, ndërsa vjet, grumbullimet publike u ndaluan për të minimizuar numrin […]

Muzeu Historik Kombëtar çel ekspozitën “Drejt Pavarësisë”

25 Nëntor, 10:00, Holli Kryesor i Muzeut Historik Kombëtar. Më datë 25 nëntor, Muzeu Historik Kombëtar çel ekspozitën “Drejt Pavarësisë.” Ekspozita përmban ecurinë e ngjarjeve drejt pavarësisë së Shqipërisë dhe artefakte të firmëtarëve. Më datë 26 nëntor, muzeu organizon një tryezë të rrumbullakët me të njëjtën temë dhe me të ftuar specialistë të fushës. Ekspozita […]

“Dantja i Pashmangshëm”: Një shëtitje në shqipërimet e Komedisë Hyjnore

26 Nëntor, 17:00, Shtëpia Studio Kadare Më 26 nëntor Shtëpia Studio Kadare hap ekspozitën “Dantja i Pashmangshëm” në kuadër të vitit të Dante Alighierit, me rastin e 700-vjetorit të vdekjes së poetit. Ekspozita përshkruhet si një ekskurs në të gjithë përkthimet në shqip, të plota dhe të pjesshme të Komedisë Hyjnore, duke filluar nga shekulli […]

Arkivi Qendror i Filmit promovon tre libra mbi kinematografinë

23 Nëntor, 11:00, Arkivi Qendror i Filmit Nesër më 23 nëntor, në orën 11:00, në Arkivin Qendror të Filmit do të promovohen tre libra mbi kinematografinë: “Historia e Kinematografisë Shqiptare 1945 – 1990 – Vëllimi III – Filmi kronikal dhe dokumentar,” nga Abaz Hoxha, “Bazat e krijimit të filmit” dhe “Bleta e vogël – Skenarët […]

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).