Art & Kulturë

“Vizatimet e një jete” të Lekë Tasit

Studentë e dashamirës të artit vizual vizituan ekspozitën e Lekë Tasit të kuruar nga Zef Paci, që risjell në galerinë FAB jo vetëm vepra të këtij dhjetëvjeçari, por edhe skica që nga adoleshenca e artistit, vizatime që i kanë mbijetuar kohës. “Leka e pati një mjet shprese vizatimin, në disa rrethana ka qenë i detyruar. […]

Legjenda e vetmisë nga Ridvan Dibra

Bala rri vetëm gjithmonë. Edhe pse nuk e pëlqen vetminë. Se është veç 18 vjeç. Shpeshherë, struket mbas Gurit të Zi. Një shkëmb i madh gati sa shtëpia e Balës. Dhe për të cilin pleqtë e moçëm betohen se “ka ra prej qiellit”. Aty fshihet Bala. Edhe rri e sheh sesi moshatarët e tij harbohen […]

Mos e kariko celularin kështu

Nëse doni që smartphoni juaj të zgjasë më gjatë se dy vite, ky informacion mund të jetë i dobishëm për ju. Zakonisht ne i lëmë telefonat gjatë natës në karikim në mënyrë që paisja të jetë 100% e ngarkuar në mëngjes. Lajmi i keq është se pajisjet tona mbajnë veten në nivelin 100% gjatë gjithë […]

Sot është Dita Ndërkombëtare e Gjuhës Amtare

Nën patronazhin e UNESKO-s dhe Byrosë Rajonale për Shkencë dhe Kulturë në Evropë, sot shënohet Dita Ndërkombëtare e Gjuhës Amtare, 21 Shkurti. Mbrojtja e gjuhëve në botë, lufta kundër zhdukjes së tyre dhe ruajtja e identitetit të kombeve nëpërmjet gjuhës, janë qëllimet kyçe të manifestimeve që sot do të organizohen në suaza botërore. Analizat e […]

Miqtë e vegjël të librit njihen me Bibliotekën Kombëtare

Biblioteka Kombëtare po mirëpret përherë e më shumë nxënës shkollash për t’i njohur ata me librat dhe për t’i sensibilizuar që kohën e lirë ta shpenzojnë në mënyrë produktive duke lexuar libra me personazhet e tyre të preferuar. Në kuadër të programit “Edukimi përmes Kulturës”, nismë e Ministrisë së Kulturës në bashkëpunim me Ministrinë e […]

Shqipëria pjesë e panairit ndërkombëtar të turizmit BIT Milano 2019

Turizmi bregdetar dhe ai malor, trashëgimia kulturore dhe historike,  si dhe kulinaria e Shqipërisë do të prezantohen nga data 10-12 shkurt në panairin ndërkombëtar të turizmit BIT Milano 2019. Shqipëria është mysafire prej kohësh e panairit më të madh të turizmit Bit Milano, ku mes qindra ekspozitorëve dhe mijëra vizitorëve përfaqësohet denjësisht. Agjencia Kombëtare e […]

Restaurohet ikona “Mbledhja e Kryeengjëjve”

Restaurimet dhe mirëmbajtja e ikonave fetare, si pjesë e trashëgimisë kulturore po merr vëmendje çdo ditë e më shumë. Institucionet përkatëse dhe specialistët për mirëmbajtjen e këtyre ikonave po bëjnë restaurimin e tyre për t’i bërë ato të denja për të treguar si vlerën, edhe historinë që ato bartin. Në laboratorin e restaurimit të veprave […]

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).