Art & Kulturë

IMDC shfaq dokumentarin “Kur nëna shkonte herët në punë – Gruaja në ish-Gjermaninë Lindore”

22 Shkurt, 16:30, Zyra e Këshillit të Europës në Tiranë

Pasditen e 22 shkurtit, në Zyrat e Këshillit të Europës në Tiranë do të shfaqet dokumentari “Kur nëna shkonte herët në punë – Gruaja në ish-Gjermaninë Lindore.”

Barazia e grave shpesh paraqitej si një shembull kryesor i politikës së suksesshme të grave. Por si jetonin në të vërtetë gratë në Republikën Demokratike Gjermane? A ishin vërtet të barabartë – apo kjo ishte thjesht në letër?

Të pranishëm në event do të jenë Petere Zingraf, Ambasadori i Republikës Federale të Gjermanisë në Shqipëri – i cili do të mbajë një fjalim përshëndetës para shfaqjes së dokumentarit – Anna Kaminsky, Drejtore e Bundesstiftung Zur Aufarbeitung, Flutura Açka, shkrimtare dhe deputete dhe Nevila Nika, pedagoge në Universitetin Europian të Tiranës

Elsa Ballauri, aktiviste e të drejtave të njeriut dhe Drejtore e “Muzeut të Gruas, moderon bisedën në panel mes Kaminsky, Açka dhe Nika.

Eventi nis në orën 16:30.

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).