Art & Kulturë

Muzeu Historik Kombëtar hap ekspozitën “Shqiptarët në Mauthausen: Histori Mbijetese”

21 Janar – 31 Janar, Muzeu Historik Kombëtar Një ekspozitë multimedia, me foto, dokumenta, dokumentarë dhe intervista rreth të mbijetuarve dhe të burgosurve të kampit të përqëndrimit në Mauthausen, do të hapet më 21 janar 2022. Ekspozita do të çelë dyert në fillim të javës së Holokaustit, për të kujtuar njerëzit e vrarë, torturuar dhe […]

Filmi “Internimi” vjen në kinematë e Tiranës nga 20 janari

20 Janar, Kinematë e Tiranës “Internimi,” një film me skenar dhe regji nga Kast Hasa, do të shfaqet në kinematë e Tiranës duke nisur nga data 20 janar. Ngjarjet rrotullohet rreth tre gjeneratave të një familjeje shqiptare gjatë regjimit komunist. Kur një mik i familjes i sapo riatdhesuar nga Amerika arrestohet për spiunazh, gjithçka shkatërrohet […]

Qendra Muzeore Durrës promovon librin “Kullat e Sahatit në Shqipëri”

13 Janar, 17:00, Qendra Muzeore Durrës Më datë 13 janar, në orën 17:00, në ambientet e Qendrës Muzeore Durrës do të promovohet libri me titull “Kullat e Sahatit në Shqipëri” nga historiani, arkeologu restauratori dhe piktori Dritan Çoku. Përveç librit, Qendra Muzeore Durrës do të shfaqë edhe një ekspozitë me punime grafike po nga Dritan […]

“Unë, Memphisto” hap dyert e Teatrit Kombëtar Eksperimental për vitin 2022

7, 8 dhe 9 janar 2022, Teatri Kombëtar Eksperimental “Kujtim Spahivogli” “Unë Memphisto,” vepra që mbylli vitin 2021 do të jetë e para që ngjitet në skenën e Teatrit Kombëtar Eksperimental “Kujtim Spahivogli” për vitin 2022 në datat 7, 8 dhe 9 janar. Shfaqja është një bashkëpunim i TKES dhe M.A. Multidisciplinary Arts, me regji […]

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).