Art & Kulturë

Piktorja Alije Vokshi, restrospektivë në Ministrinë e Kulturës në Kosovë

Më 16 shkurt 2018, në ora 19:00, në Galerinë e Ministrisë së Kulturës do të hapet ekspozita e parë në kuadër të Programit Artistik të GMK-së për vitin 2018. Viti 2018 fillon me ekspozitën “Retrospektivë,” të piktores së mirënjohur, Alije Vokshi. Piktorja Alije Vokshi është gruaja e parë shqiptare nga Kosova që diplomoi për pikturë. […]

“Prova”, filmi më i ri mbi luftën në Kosovë nga regjisorja Mrika Krasniqi

Mrika Krasniqi, regjisorja e filmit “Prova” (Proof, 2018), ka konfirmuar projektin e saj të ri. “Prova” është një film autor me metrazh të gjatë, me skenar, regji dhe producente Mrika Krasniqi, prodhim i kompanisë filmike amerikane “Nil Production”. Ikona legjendare e aktrimit shqiptar, i madhi Xhevat Limani luan rolin e protagonistit kryesor, përkrah Liza Hoxha. […]

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).