Art & Kulturë

Filmi “Përjetësisht fëmijë” pjesëmarrës në tre festivale të rëndësishme ndërkombëtare

Nga regjisorja Lorena Sopi, filmi “Përjetësisht Fëmijë” (Eternally Child), do të shfaqet në tri festivale të rëndësishme ndërkombëtare.

“Eternally Child” do të jetë pjesë e edicionit të 20-të jubilar në Spokane International Film Festival në SHBA nga datat 2-9 shkurt, më pas do të marri pjesë në Filmmaker International Film Festival që do të mbahet më 20-24 shkurt në Malaga të Spanjës dhe së fundmi, nga datat 3-9 mars, ai do të përfshihet në Festivalin e Filmit El – Sheikh, që do të zhvillohet në Kajro të Egjiptit.

Ky film e ka prezantuar Kosovën deri më tani në 36 festivale të ndryshme ndërkombëtare, duke fituar plot 8 çmime kinematografike.

Filmi “Përjetësisht Fëmijë” trajton raportin e rrënuar familjar mes babasë autoritar dhe fëmijës së mitur. Moni, një djalë dhjetë vjeçar, që jeton me të atin Xhemën në varfëri të madhe. Gjatë një dreke fatale, i ati Xhema vret aksidentalisht djalin e tij, Monin.

Gjatë gjithë jetës së tij, Xhema do të ndjejë peshën e mallkimit, duke bartur mbi vete fajin për atë që ka ndodhur. Në ditët e tij të fundit, në moshë të thyer, Xhema kthehet në shtëpinë ku ka ndodhur vrasja për të kërkuar falje nga djali i tij i vdekur, me shpresë se do të lirojë shpirtin nga pesha e fajit dhe do të pushojë i qetë në jetën e përtejme.

Në rolin kryesor luan aktori i njohur Xhevat Qorraj, kurse në rolin e fëmijës Miran Zymberaj. Në rolet e tjera vijnë Sheqerije Buqaj, Beslidhe Bytyqi, Kosovare Hoti, Joni Thimi, etj.

Çmimet e fituara:

Accolade Global Film Competition – La Jola, USA 2017 – Award of Merit

Wendy’s Short Film Festival – Austin, USA 2107 – Best Drama Short

Texas Short Film Festival – San Diego, USA 2017 – Best Foreign Short

Bangalore Short International Film Festival – Bangalore, India 2017 – Special Jury Prize

Gold Movie Awards – London, UK 2017 – Best Short Film

Hellfire Film Festival – Kent, UK – Best Short Film

Pink City International Film Festival – Jaipur, India – Best Director

Montecatini International Short Film Festival – Montecatini, Italy 2017- Special Prize

 

 

Leave a reply

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).