Art & Kulturë

“Karajfilat që ka Shkodra”, koncert në 35-vjetorin e krijimit të grupit

Grupi muzikor “Karajfilat që ka Shkodra”, i krijuar në vitet ’80, për 35 vjet me radhë i ka dhuruar qytetit verior dhe gjithë Shqipërisë gjallëri në jetën artistike përmes këngëve e muzikës. Në 35 vjetorin e krijimit, koncerti “Ahengu Shkodran”, këtë vit do t’i kushtohet këtij grupi që bëri një epokë të rëndësishme në muzikën […]

“Dita e Biçikletave” bashkon shkodranët

Do të jetë festa më e bukur për shkodranët ajo që është menduar të organizohet ditën e sotme. Bëhet fjalë për simbolin që karakterizon shkodranët, biçikletën. Në kuadër të “Dita e Biçikletave” organizata “The Door”, në bashkëpunim me Drejtorinë Rajonale të Kulturës Kombëtare dhe me mbështetjen e bashkisë Shkodër kanë programuar një sërë aktivitetesh, të […]

Nga Velipoja në Theth, 230 mijë turistë në zonat e mbrojtura të Shkodrës

230 mijë turistë vizitojnë Zonat e Mbrojtura në Qarkun Shkodër këtë sezon turistik. Këtë shifër e konfirmon specialistja e Administratës së Zonave të Mbrojtura Shkodër, Age Martini. Shkodra ka disa pika me akses turizmin natyror dhe atë të vëzhgimit, por më të vizituarat këtë sezon veror kanë qenë Velipoja dhe Thethi. Age Martini thotë se […]

Kalendari i aktiviteteve të Bashkisë Shkodër për muajin Qershor

Kalendari i aktiviteteve të Bashkisë Shkodër për muajin Qershor 2018 01.06.2018 – Dita ndërkombëtare e fëmijëve 01- 03.06.2018 – Festivali i 56-të mbarërkombëtar i fëmijëve 02.06.2018 – Përmbyllja e festivalit të shahut 02.06.2018 – Përkujtimore për Leonard Deda 04-09.06.2018 – “Në qytetin tonë vendosim ne” 09.06.2018 – Festa e Thethit (Hapja e sezonit turistik në […]

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).