Art & Kulturë

Si t’i zgjedhim frutat e thata në dyqan

Dobia ose dëmtimi i frutave të thata varet drejtpërdrejtë nga kushtet në të cilat janë gatuar dhe ruajtur. Si rregull, prodhuesit përpunojnë fruta me një përbërje kimike para se të thahen, gjë që ndihmon në jetëgjatësinë e frutave por zvogëlon karakteristikat e tyre të dobishme. Frutat e thata janë të mira dhe të shëndetshme nëse […]

Dietologët sugjerojnë këto ushqime për të rënë në peshë

Një dietë e ekuilibruar është komponenti kryesor i një jetese të shëndetshme. A është e mundur të shijoni ushqimin dhe të mos shtoni në peshë? Me sa duket, po! Këtë na e thonë vetë dietologët. Parimet kryesore janë të njëjta: hani shëndetshëm dhe 5-6 herë në ditë, pini shumë ujë. Ata thonë gjithashtu se ekziston […]

Si të shpëtosh jetë – 2019

Konferenca “Si të shpëtosh jetë” vjen për të gjithë studentët e UMT nga një bashkëpunim i BSKSh Mjekësi me Albanian Health Fund (AHF), për të disatin vit rradhazi. Për realizimin e kësaj konference vjen nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës nje ekip mjekësor i përbërë nga mjekë, infermierë dhe stomatologë. *BSKSH Mjekësi dhe AHF janë […]

Tri përbërës për një fytyrë që të shkëlqejë si ari

Tri përbërës për një fytyrë që rrezaton dritë dhe shkëlqim. Aplikimi i saj njëherë në javë do ju japë shumë rezultate të mira! Çfarë ju duhet: 2 lugë jogurt 1 lugë vaj argani ose rosë mosketa 5 pika vaj esencial livandoje Udhëzime: Përziejini mirë këta tre përbërës. Lyejeni fytyrën me këtë përzierje dhe masazhojeni njëkohësisht, […]

Yoga

Yoga me moshën e tretë

Sporti nuk njeh moshë…. Me synim dhe dëshirë për të rigjallëruar instiktet e argëtimit të cilat nuk plaken kurrë, dhe mundësinë për të ndryshuar sadopak monotoninë e ditës të moshës së tretë, Agjencia e Parqeve dhe Rekreacionit – Bashkia Tiranë sjell ditën e premte ora 10:00 tek Fushat Multidisiplinore, aktivitet në natyrë, seanca yoge me […]

Je me grip? Ja çfarë duhet të bësh

Me vjeshtën erdhi edhe gripi. Por po ju tregojmë disa mënyra që në kushte shtëpie ‘ta hiqni qafe’. Pini lëngje Gripi mund t’ju dehidrojë, sidomos nëse keni të vjella dhe diarre. Kështu që sigurohuni të merrni lëngje të mjaftueshme. Konsumimi i ujit është në rregull. Frutat e lëngshëm dhe pijet elektrolitike janë të nevojshëm gjithashtu. […]

Kujdes! Ilaçet kundër dhimbjeve, ndikojnë në dëgjim

Ilaçet që pijmë kundër dhimbjeve, mund të ndikojnë në dëgjim. Meshkujt janë më të predispozuar për këtë. Ilaçet të cilat kanë të bëjnë me humbjen e vogël apo humbje serioze të dëgjimit para moshës pesëdhjetëvjeçare janë paracetamoli dhe ibuprofeni. Edhe pse në këto hulumtime nuk janë përfshirë edhe femrat, shkencëtarët supozojnë që ilaçet e cekura […]

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).