Art & Kulturë

Programi i filmave në kinema për këtë javë në Tiranë

“Red Sparrow” është një film aksion me një kast brilant aktorësh, si Jennifer Lawrence, Joel Edgerton, Mary-Louis Parker, etj dhe do të vijë premierë në kinematë Millenium, Imperial e Cineplexx më 1 mars. Ky film tregon historinë e balerinës ruse Dominika Egorova, e cila është trajnuar kundra vullnetit të saj për të qenë pjesë e […]

Hapet ekspozita e pullave postare të Kosovës

Sot Posta e Kosovës prezantoi ekspozitën e pullave postare në kuadër të ekspozitës së përhershme në Muzeun e Kosovës për nder të vitit jubilar të 10-vjetorit të Pavarësisë së Kosovës. Eksponatet e pullave postare, paraqesin një kontribut të jashtëzakonshëm në rrugëtimin e Kosovës që nga viti 2000, si dhe afirmimin dhjetëvjeçar të Kosovës, që nga […]

Nëse duart e mia do të këputnin gjethet

Poezi nga FEDERICO GARCÍA LORCA Unë shqiptoj emrin tënd netëve të errëta, kur yjet vijnë të pinë në burimin e hënës, kur degëve të fshehta dremitin gjethnajat. E unë ndihem si një zgavër tingujsh pasioni dhe muzike. Sahat i çmendur që këndon orët e vdekura që kanë ikur. Unë shqiptoj emrin tënd këtë natë të […]

Ylli Xhaferi sjell ekspozitën ‘Toy Story’ te ‘Motrat’

Ylli Xhaferi do të shfaq para artdashësve ekspozitën tij të re të quajtur “Toy Story”, duke sjellë kështu ndikimet e imponuara të tranzicioneve sociale. Yll Xhaferi, i lindur në Prishtinë është student në nivelin master, në fakultetin e arteve të Prishtinës. Medium kryesor ka pikturën, por punon në mediume të ndryshme, duke eksploruar forma të […]

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).