Art & Kulturë

FOTO/ Misteret e krijuara nga njerëzimi që nuk kanë gjetur ende një shpjegim

Objekte e ndërtesa të krijuara nga popuj të ndryshëm, kanë arritur që të mbijetojnë deri në ditët e sotme. Unike në llojin e vet, disa prej tyre përmbëjnë disa nga misteret më të mëdha të botës tonë, duke ngelur të panjohura edhe për shkenctarët e historianët e shumtë. Mëposhtë janë disa prej tyre. Dorëshkrimi Voynich […]

Përvjetori i botimit të “Abetares së gjuhës shqipe”

Çështja e alfabetit të shqipes do të zgjidhej përfundimisht vetëm me Kongresin e Manastirit, më 14 nëntor 1908. Me nismën e Sami Frashërit, Jani Vretos e Pashko Vasës, më 27 shkurt 1897 u botua në Stamboll “Alfabetarja e gjuhës shqipe”. Ishte një nga veprimtaritë më të rëndësishme të patriotëve shqiptarë të Stambollit, të cilët më […]

Dritëro Agolli: Pa çaste zënkash, s’ka dashuri…

Dritëro Agolli, poeti dhe shkrimtari i madh nga Shqipëria ka lenë pas vetes shumë vargje poezish, e libra mjaft të lexuar. Agolli u bë poeti i tokës dhe i dashurisë për të, shkrimtari i filozofisë dhe i dhimbjes njerëzore. Vepra letrare e Dritëro Agollit krijoi traditën e re të letërsisë shqiptare. Për nga gjinitë, krijimtaria […]

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).