Art & Kulturë

Corriere della Sera shkruan për dy qytete në Shqipëri! Duhen vizituar

Qytete mesjetare, kështjella të lashta, arkitektura osmane, mbetje romake dhe peizazhe magjepsës: Ballkani është destinacioni i ri i modës për t’u vizituar në Europë, shkruan në artikullin e publikuar në rubrikën “Dove”, në gazetën italiane “Corriere della Serra” gazetarja italiane, Francesca Masotti. Nga qytetet më të bukura të Piranit, Dubrovnikut dhe Kotorrit, përgjatë bregut të Adriatikut, […]

Studiuesi sllovak: Shqipëria, vendbanimi i disa nga specieve më të rralla në botë

Zoologu nga Sllovakia, Daniel Jablonski, i cili merret me studimin e reptilëve dhe specieve të rralla të amfibëve, e ka cilësuar Shqipërinë si xhevahirin e fundit në Evropë. Së fundmi, Daniel ka publikuar një shkrim në median sllovake “Dennikn.sk”, ku ka deklaruar se në Shqipëri gjenden specie nga më të rrallat. Shkencëtari Jablonski hulumtoi nga […]

Vogue rendit vendet sipas Performancës Ambientale, Shqipëria rrit rezultatet e saj nga vitet e kaluara

Revista e famshme “Vogue” ka pasqyruar listën e vendeve botërore sipas Performancës Ambientale që ato kanë pasur. Ajo çfarë vihet re, është renditja e Shqipqrisë, e cila këtë herë ka bërë një rritje të ndjeshme, duke u ngjitur plot 20 vende nga pozicioni i 61 që ka mbajtur në vitin 2016. Kështu, vendi ynë është […]

E pabesueshme, në këtë zonë të Shqipërisë gjenden depozita të mëdha ari

Nëntoka e Shqipërisë është e pasur me minerale të ndryshme, ku nxjerrja dhe përpunimi i tyre është një nga aktivitetet kryesore tek të cilat kompani të mëdha synojnë të bashkëpunojnë me shtetin shqiptar ose t’i privatizojnë. Një analizë e publikuar nga Ministria e Industrisë dhe Energjetikës, deklaron se në 1 ton bakër gjenden 4 gramë […]

E pabesueshme, në Ukrainë flitet shqip në katër fshatra, ja zbulimet gjuhësore që janë bërë

Përshkrimi dhe studimi i së folmes së fshatrave shqiptare të Ukrainës, për të cilën bie fjala më poshtë, ishte filluar që në çerekun e parë të shek. XX nga akademiku N. S. Derzhavin dhe ka vazhduar deri kohët e fundit. Kontributin me vlerë në studimin linguistik të këtyre fshatrave e kanë dhënë studiuesja nga Moska […]

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).