Art & Kulturë

Antologji informale e poezisë

DITA BOTËRORE E POEZISË / 21.03.2018 “Antologji Informale e Poezisë V” Kjo mbrëmje është një vijimësi e katër Antologjive Informale të mëparshme, dhe vjen nën moton “Në kraharor bëhet lufta”. Janë mbresa nga njohjet tona me poezinë botërore, janë lexime të rastit, për kënaqësi, ashtu siç pihet një gotë verë me një mik, dhe punë […]

Klubi i Librit n’pazar-poezi dhe tinguj

Kur poezia dhe tingujt bëjnë histori…. E shtuna e parë e marsit na mbledh te Kafe Mehmeti te pazari i ri për një tematikë ndryshe. #Poezi #Tinguj #Muzikologji Teksti dhe melodia mund të rrëfejnë shumçka. Kështu edhe këngët e ahengut kanë lindur si nevojë e natyrshme, në një stad të caktuar të zhvillimit të qyteteve tona, për […]

Poezia e humbjes- Ervin Hatibi

Ti asnjëherë s’e kupton çfarë humb Lodron si një mace në hapësirën E gjelbër të syve të tu Dhe unë i fyer i poshtëruar Të përgjoj pas hijes sime Bëhet vonë, sa vonë nga ndarja Unë mbi prush thyej shkarpa Si idiot i fryj hirit Ndizu zjarr Dhe hedh aty lule, shami, vjersha Rrobat e […]

Në emër të Pjetrit

Pak, pasi hipi në fronin papnor, papa Françeskut i ra në dorë një dokument sekret: bilancet e shtetit të Vatikanit. Atë moment kuptoi arsyen e vërtetë të dorëheqjes së zhurmshme të paraardhësit të tij, Benediktit XVI. Shteti i kishës është nën kërcënimin e falimentit. Shpenzimet e Dioqezës janë jashtë kontrollit dhe për t’i mbuluar përdoren […]

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).