Art & Kulturë

1 Qershori

1 Qershori, një ditë ndryshe për të miturit e Institutit të Kavajës

TIRANË, 1 qershor /ATSH/ – Një shfaqje baleti e dedikuar për të miturit që qëndrojnë në Institutin e Kavajës me rastin e 1 Qershorit u zhvillua sot tek ArTurbina nën kujdesin e Drejtoreshës së TOB, Zana Çela. Përbën një ndryshim për këta të mitur pasi nuk ishte një shfaqje në Institutin e tyre, por një […]

ekspozita

Shqipëria në vitet 1928-1931, ekspozita e çiftit italian Quaroni.

Ekspozita e fotografëve italianë Pietro dhe Larissa Quaroni me 780 fotografi të dixhitalizuara të arkivit personal të tyre të Shqipërisë së viteve 1928-1931, e çelur në  Qendrën për Hapje dhe Dialog (COD) në Tiranë, është vizituar nga një numër i lartë vizitorësh. “Vetëm 10 ditë nga hapja, ekspozita “Arkivi Fotografik 1928-193″ shënon mbi 1000 vizitorë, […]

Lushnjë

Lushnjë/ Ndahen çmimet e Festivalit Folklorik të Valles Popullore Burimore

ATSH/ Në sheshin qendror të qytetit të Lushnjës u zhvillua Edicioni i 10-të i Festivalit Folklorik Tipologjik Kombëtar i Valles Popullore Burimore. Aktiviteti u organizua nga bashkia Lushnjë në bashkëpunim me Qendrën Kombëtare të Veprimtarive Folklorike. Në këtë edicion morën pjesë 8 grupe konkurruese, ndërsa 3 grupe të tjera përshëndetën, në total dhe rreth 250 […]

Ky monument kulture do rijetëzohet

Kanina, 3 km larg qytetit bregdetar të Vlorës, e njohur për bukurinë e saj të rrallë, ruan një sërë monumentesh kulturore. Një nga monumentet e kulturës me vlerë në këtë fshat është banesa e Shefikat Begaj për të cilën Këshilli Kombëtar i Restaurimeve ka miratuar projektin “Ndërhyrje restauruese në banesën e Shefikat Begaj”. Projekti i […]

Femijet e Qendres Kombetare te Kultures per Femije, kursi i Skulptures hapin ekspozite me punimet e tyre ne Muzeun Historik Kombetar

Fëmija është mësuesi i vetes, mësuesi shërben vetëm për të udhëzuar dhe për të ndihmuar ti zbuloj vetë gjërat. Vet- vlerësimi është një pjesë e rëndësishme i këtij zbulimi. Kur një fëmijë ju pyet ” Të pëlqeu Skulptura ime ?” Tento ta pyesësh atë në vend që ti thuash sa e bukur që ishte. Pyeti […]

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).