Art & Kulturë

Dita Botërore e Talasemisë, Manastirliu çel fushatën e dhurimit vullnetar të gjakut

Në Ditën Botërore të Talasemisë, Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale çeli fushatën e dhurimit vullnetar të gjakut “Gjak i sigurt për të gjithë”, për t’ju ardhur në ndihmë fëmijëve talasemikë. ”Nevojat për gjak në Shqipëri janë më të mëdha se ajo që arrijmë të sigurojmë nëpërmjet dhurimit vullnetar. Kemi 10,8 dhurime për 1000 banorë […]

Dita e Tokës

Grupi i Ekologëve “Gjimnazi Sami Frashëri” Monitorim i cilësisë së ajrit Monitorim i nivelit të zhurmave Matje e hapësirave të gjelbra publike Aktiviteti do të konsistojë në: Prezantimin e shkurtër të projektit dhe aktivitetit; Ndarja ne grupe sipas tematikave (3-4 persona/çdo grup); Evidentimi në hartë i zonave që do monitorohen dhe dalja në terren; Mbledhja […]

Sot është Dita Ndërkombëtare e Gjuhës Amtare

Nën patronazhin e UNESKO-s dhe Byrosë Rajonale për Shkencë dhe Kulturë në Evropë, sot shënohet Dita Ndërkombëtare e Gjuhës Amtare, 21 Shkurti. Mbrojtja e gjuhëve në botë, lufta kundër zhdukjes së tyre dhe ruajtja e identitetit të kombeve nëpërmjet gjuhës, janë qëllimet kyçe të manifestimeve që sot do të organizohen në suaza botërore. Analizat e […]

Festa e Çokollatës

Bashkia e Tiranës së bashku me Aleancën Slow Food e Kuzhinierëve, Le Bon dhe Lugën e Argjendtë, do të sjellin festën më të madhe të çokollatës në kryeqytet. Ejani në një super shfaqje, si dhe provoni shijen unike të çokollatës “Made in Tirana”. Në 7 shkurt, ora 18:00, te Kalaja e Tiranës!

Dita e Franc Preshern – Festa e kultures sllovene

Me rastin e Ditës së Prešeren-it – Festës kulturore sllovene: TULLA Culture Center në bashkëpunim me Qendren Sllovene te Filmit dhe Ambasaden e Republikës së Sllovenisë në Tiranë ju ftojne ne shfaqjen e filmit: BARKA E MEDUSES: NJË KOMEDI E ZYMTË (1980, regjisor: Karpo Ačimović Godina) E ENJTE, 7 SHKURT 2019, NË OREN 19:00. Hyrja […]

21 shtatori, dita e përkujtimit dhe forcimit të idealeve të paqes

Sot më 21 shtator, bota shënon Ditën Ndërkombëtare të Paqes, e cila është themeluar nga Kombet e Bashkuara. Kryeministri Edi Rama me anë të një videoje të publikuar në rrjetet sociale thekson se, “Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara shpall unanimisht 21 shtatorin si dita kushtuar “përkujtimit dhe forcimit të idealeve të paqes brenda […]

“Dita e Biçikletave” bashkon shkodranët

Do të jetë festa më e bukur për shkodranët ajo që është menduar të organizohet ditën e sotme. Bëhet fjalë për simbolin që karakterizon shkodranët, biçikletën. Në kuadër të “Dita e Biçikletave” organizata “The Door”, në bashkëpunim me Drejtorinë Rajonale të Kulturës Kombëtare dhe me mbështetjen e bashkisë Shkodër kanë programuar një sërë aktivitetesh, të […]

Dita Ndërkombëtare e Rangers-ave

31 Korrik – Dita Botërore e Rangers-ave Për të gjithë ata që pak i njohin, Rangers (Inspektorët e Parkut), janë një figurë kyçe në ruajtjen dhe mbrojtjen e parqeve. Ata sigurojnë që vizitorët të njohin, zbatojnë dhe respektojnë rregullat e frekuentimit, kujdesen për mbrojtjen e florës dhe faunës, për parandalimi i zjarrit, ruajtjen e hapësirave […]

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).