Art & Kulturë

Projekti “Arkeologu i vogël” udhëton në Lushnjë

Muzeu Historik Kombëtar në bashkëpunim me Muzeun Historik Lushnjë, organizoi projektin “Arkeologu i vogël”. Nxënës të shkollës 9-vjeçare “Skënder Libohova”, Lushnje, u bënë pjesë e një prej aktiviteteve edukative të Muzeut Historik Kombëtar me titull “Arkeologu i vogël”.

“Arkeologu i vogël” është një projekt ku mësohen hapat e parë të kërkimeve arkeologjike. Të udhëzuar nga specialistet e Muzeut Historik Kombëtar, fëmijët gërmuan lehtësisht me lopata të vogla dhe gjetën objektet e fshehura enkas për ta. Pas gërmimeve fëmijët vizatuan objektet e gjetura, si dhe plotësuan disa fjalëkryqe me terma që përdoren në arkeologji.

“Arkeologu i vogël” ka si qëllim të bëjë pjesë të gërmimeve arkeologjike fëmijët e moshave 7-12 vjeç. Ky aktivitet tregon përdorimin e mjeteve arkeologjike dhe teknikat e gërmimit duke u dhënë mundësinë nxënësve të jenë arkeologë për një ditë dhe të bëjnë zbulimet e tyre për epokat kryesore historike në Shqipëri. Projekti “Arkeologu i vogël” synon që të afrojë në institucionet muzeore fëmijët e të gjithë vendit. 

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).