Art & Kulturë

Facebook rikthen një nga opsionet më të përdorura, por të përditësuar…

Opsioni “Poke” është prezantuar nga Facebook këtu e disa vite më parë e, ndonëse mund të mos ta keni vënë re kohët e fundit, ai ka qenë gjithmonë aty, duke pritur të përdorej. Tashmë Facebook e ka përditësuar këtë opsion. Nëpërmjet tij, përveç ngacmimeve, ju mund t’i dërgoni miqve tuaj një përshëndetje, përqafim e madje […]

14 vjet Geraldina Sposa. Parada e nuseve dhe vipave në Rogner

Prej katërmbëdhjetë vjetësh sfilata e Geraldina Sposa-s është kthyer në një event kulturor të mezipritur në Tiranë në çdo fillim qershori, që përkon me ditëlindjen e sallonit më të njohur në Shqipëri për fustanet e nuseve. Por në eventin madhështor të mbrëmjes së djeshme nuk pamë vetëm nuse që bënin paradë për të demostruar para […]

7 “mëkatet vdekjeprurës” të lumturisë

dërkohë që bota shkencore po zbulon faktorët e ndryshëm që përcaktojnë se sa të lumtur do të jemi, përgjatë historisë na është thënë prej filozofëve të mëdhenj dhe udhëheqësve fetarë, se çfarë duhet të shmangim, me qëllim që të jemi të lumtur. Ja cilët janë sulmet më të rrezikshëm ndaj lumturisë. Këta “mëkate” janë kaq […]

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).