Art & Kulturë

OPEN BOOK

Panairi i Librit në Leipzig është një nga ngjarjet më të rëndësishme të pranverës në industrinë e librit, duke bërë bashkë autorë, botues, media nga Gjermania, mbarë hapësira gjermanishtfolëse dhe bota. Panairi rikthehet tashmë pas 3 vitesh ndërprerjeje, për shkak të pandemisë dhe kjo i jep rëndësi të madhe këtij takimi historik me librin.Rreth 286 […]

FLASIM PËRMES FOTOVE

Bashkohuni me ne për një ekspozitë fotografike vërtet frymëzuese nga fëmijët që nuk dëgjojnë, duke shfaqur perspektivat dhe talentet e tyre unike përmes objektivit. Kjo ekspozitë shënon një moment të veçantë, pasi është ekspozita e parë fotografike e nxënësve të talentuar të Shkollës Profesionale të Fëmijëve që nuk Dëgjojnë në Tiranë, që nga hapja e […]

MALL PËR TIME FJALË

Një nate poetike mes vajzave mund të jetë nje nga ato përvoja që nuk harrohen lehtësisht. Është një natë ku vajzat takohen për të shkruar dhe ndarë poezinë, për të reflektuar mbi jetën dhe për të ndarë mendimet dhe ndjenjat e tyre më të thella. Është një natë ku ndjesitë janë të lira të shprehura […]

MBRËMJE PËRKUJTIMORE

Me një mbrëmje të veçantë muzikore përkujtimore, pikërisht në 115-vjetorin e lindjes së tij, do të nderohen në “tempullin e muzikës” të Teatrit të Operës së Baletit, veprat e pianistit 🎹 dhe themeluesit të Shkollës Pianistike Shqiptare, profesor Tonin Guraziu. 📌 Nga iniciativa e mjeshtërit muzikor, profesor Zhani Ciko, për të promovuar dhe fuqizuar vlerat […]

Italy meets Balkan

𝐈𝐓𝐀𝐋𝐘 𝐌𝐄𝐄𝐓𝐒 𝐁𝐀𝐋𝐊𝐀𝐍𝑰 𝒕𝒂𝒍𝒆𝒏𝒕𝒊 𝒅𝒆𝒍 𝒋𝒂𝒛𝒛 𝒊𝒕𝒂𝒍𝒊𝒂𝒏𝒐 𝒂𝒍 𝑩𝒂𝒍𝒌𝒂𝒏 𝑱𝒂𝒛𝒛 𝑺𝒉𝒐𝒘𝒄𝒂𝒔𝒆𝟐𝟔 – 𝟐𝟗 𝐚𝐩𝐫𝐢𝐥𝐞, 𝐓𝐢𝐫𝐚𝐧𝐚 🇮🇹 𝑈𝑛 𝑐𝑜𝑛𝑐𝑒𝑟𝑡𝑜 𝑑𝑖 𝑔𝑎𝑙𝑎, 𝑐𝑖𝑛𝑞𝑢𝑒 𝑏𝑎𝑛𝑑 𝑑𝑖 𝑔𝑖𝑜𝑣𝑎𝑛𝑖 𝑡𝑎𝑙𝑒𝑛𝑡𝑖 𝑖𝑡𝑎𝑙𝑖𝑎𝑛𝑖 𝑖𝑛 𝑢𝑛𝑎 𝑑𝑒𝑙𝑙𝑒 𝑝𝑖𝑢̀ 𝑐𝑟𝑒𝑎𝑡𝑖𝑣𝑒 𝑠𝑐𝑒𝑛𝑒 𝑐𝑢𝑙𝑡𝑢𝑟𝑎𝑙𝑖 𝑑𝑒𝑙𝑙’𝑎𝑟𝑒𝑎 𝑏𝑎𝑙𝑐𝑎𝑛𝑖𝑐𝑎, 𝑢𝑛𝑎 𝑒𝑠𝑝𝑒𝑟𝑖𝑒𝑛𝑧𝑎 𝑢𝑛𝑖𝑐𝑎 𝑛𝑒𝑙 𝑠𝑢𝑜 𝑔𝑒𝑛𝑒𝑟𝑒: 𝑠ℎ𝑜𝑤𝑐𝑎𝑠𝑒 𝑜𝑟𝑔𝑎𝑛𝑖𝑧𝑧𝑎𝑡𝑖 𝑑𝑎𝑙𝑙’𝐼𝑠𝑡𝑖𝑡𝑢𝑡𝑜 𝐼𝑡𝑎𝑙𝑖𝑎𝑛𝑜 𝑑𝑖 𝐶𝑢𝑙𝑡𝑢𝑟𝑎 𝑎 𝑇𝑖𝑟𝑎𝑛𝑎, 𝑑𝑎 𝐴𝑙𝑏𝑎𝑛𝑖𝑎𝑛 𝐽𝑎𝑧𝑧 𝑆𝑜𝑐𝑖𝑒𝑡𝑦, 𝐴𝑠𝑠𝑜𝑐𝑖𝑎𝑧𝑖𝑜𝑛𝑒 𝐼-𝐽𝑎𝑧𝑧 […]

GLEDIT TURMETAJ & BAND

Rituals that we love: good music on Fridays! 😍 For reservations please contact: +355695292667 or DM/ Facebook us.

ANYA

EAT SLEEP RAVE REPEAT 🚀Dance mode 🔛 @anyastankovich is comming in town.

VIVA, Mbrëmje koncertale Verdi

Teatri i Operës dhe Baletit iu bashkohet teatrove të tjera përreth globit, në shpalljen e 2023-shit, si “Viti Verdian”! 📌Në këtë kuadër, konceptuar si një mbrëmje koncertale, “Viva Verdi” do të vijë nga sopranoja Simona Karafili Demi e baritoni Solen Alla, shoqëruar me koncertmaestër Ingrid Pulizo, më 20 prill, në orën 🕗 20:00, pranë Hollit […]

ECHOING BEATS

Echoing Beats 2.0This time around we travel back to the early 30’s. It was a period when Albania had a king. The villa in Shiroka is one of many king Zog I had and walking inside it’s grounds it’s a true testament that was made for royalty. A reminiscent of Villa Borghese in Rome but […]

TREKKING FSHATI BUHAL

TREKKING FSHATI BUHAL Treva e Përmetit ofron bukuri të mrekullueshme natyrore qëjanë ende të paprekura dhe midis tyre është edhe fshatipiktoresk i Buhalit, i cili ndodhet në shpatin e malit tëDhëmbelit.Eskursioni është i përshtatshëm për të gjithë njerëzit që eduan natyrën e paprekur, pjesën rurale dhe trekking.

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).