Art & Kulturë

Dritëro Agolli: Thëniet më të bukura të dashurisë nga poeti i famshëm

Poeti dhe shkrimtari i madh shqiptar Dritëro Agolli, ka lënë pas shumë vargje, të cilat flasin për dashurinë e atdheun. Agolli përmes poezive të tij u bë poeti i tokës dhe i dashurisë për të, shkrimtari i filozofisë dhe i dhimbjes njerëzore.

Këto janë 16 thënie të Dritëro Agollit mbi dashurinë, të cilat janë postuar mbrëmë nga e bija e poetit, Elona Agolli.

 1. Dashuria nuk i dhuron, por i jep të gjitha. Ndofta kjo mund të mos jetë e përjetshme, por i përjetshëm mbetet çasti.
 2. Bilbili i këndon dashurisë, pa e sharë kurrë.
 3. Dashuria është një libër që e lexojnë të gjithë, por të paktë janë ata që arrijnë deri në faqen e fundit.
 4. Dashuria nuk mësohet në kurse profesionale.
 5. Duaje gruan edhe me gabime, ashtu siç do një libër të bukur edhe me gabime shtypi.
 6. Për mua gruaja është një krijesë me rroba të endura prej bari, uji dhe ere.
 7. Dashuria dhe arti nuk bëhen me urdhër, ashtu siç nuk bëhet me urdhër teshtima.
 8. Dashuria është e para laureshë, që këndon në mëngjesin e rinisë sonë.
 9. Për të gjetur miqësinë e vërtetë kapërcehet lumi, për të gjetur dashurinë e vërtetë deti.
 10. Vetëm gjuha e muzikës, verës dhe dashurisë nuk ka nevojë të përkthehet.
 11. Ai që e ndjek dashurinë dhe nuk e pushton, nuk plaket.
 12. Dashuria e bën qiellin të vërtitet në kokë si portokall.
 13. Dashuria deri më sot nuk njeh plan që të plotësohet qind për qind.
 14. Burri është zbulues, gruaja mbrojtësja e zbulimeve.
 15. Dashurinë e zmadhon fisnikëria dhe e zvogëlon meskiniteti.
 16. Dashuria e parë është një provim për të hyrë në dashurinë e vërtetë.

 

Leave a reply

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).