Art & Kulturë

Sylvia Pagni, vajza nga Abruzzo që babai e ndaloi të përdorte fizarmonikën, më 11 nëntor vjen në Tiranë…

Më në fundi, një artiste e vërtetë e muzikës vjen në Tiranë. Në 11 nëntor në orën 19:00, në Muzeun Historik Kombëtar, Sylvia Pagni do të performojë me fizarmonike, një instrument sa misterioz aq dhe i vështirë. Sylvia Pagni, vajza nga Abruzzo, e cila pas shumë vështirësish, sidomos nga babai i cili e ndalonte të […]

Nis restaurimi i pllakës së kangjellës të shekullit të VI

Një pllakë kangjelle, e cila gjendet në fondet e Muzeut Historik Kombëtar është duke u restauruar nga specialistët e IMK dhe MHK. Ajo është gjetur pranë bazilikës B, në qytetin antik të Bylisit. Instituti i Monumenteve të Kulturës në Shqipëri ka lajmëruar publikun për startin e restaurimeve të saj. “Specialistët e Sektorit të Artit pranë […]

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).