Art & Kulturë

“Principata Shqipëri” një libër nga Karl Thopia

Në sallën Unesco të Muzeut Historik Kombëtar, do të përurohet më 8 shkurt, libri “Principata Shqipëri” nga Karl Thopia.

Në prani të përkthyeses Lindita Komani, ky event do të organizohet në orën 10:00 të ditës së enjte.

Ky libër trajton gjendjen e Shqipërisë në vitet 1913 – 1914 dhe ndikimin e Fuqive të Mëdha, më veçanërisht të Austro-Hungarisë që kishte mbi vendin tonë.

Karl Thopia ishte me origjinë shqiptare, por i mirëintegruar në strukturat austro-hungareze.

Leave a reply

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).