Art & Kulturë

Libri “Të ushqyerit…” një mësim si mund të jetojmë shëndetshëm

Në Gjilan është promovuar libri “Të ushqyerit e shëndetshëm është jetë” i autores Ajshe Leka, botim i Shtëpisë Botuese “Rozafa” nga Prishtina. Kequshqyerja është bërë sot shkaktari kryesor i sëmundjeve të ndryshme si dhe vdekjeve të parakohshme, gjithandej botës. Nga ky rrezik kërcënohen të gjithë ata që nuk dinë si të ushqehen. Mungesa e informacionit […]

Berat, libri ”takon” miqtë e vegjël të leximit

Libri gjithnjë e më shumë po shkon pranë brezit të ri për shkak të nismave të ndërmarra nga institucionet përkatëse. Muaji nëntor i cili është cilësuar dhe si muaji i librit me aktivitete dhe me takime me nxënës shkollash po i ofron brezit të ri një njohje me librin dhe rëndësinë që ai ka në […]

Publikohet libri më i ri “Protokolli dhe ceremoniali i Bashkisë së Tiranës”

Botohet vëllimi me titull “Protokolli dhe ceremoniali i Bashkisë së Tiranës” një udhëzues praktik, i cili pasqyron aktivitetin ceremonial dhe protokollar të Bashkisë së Tiranës. Autori i këtij punim është, Valter Gjoni, dhe botues, Fondacioni “ALSAR”. Për lexuesin e thjeshtë, ky botim i vjen në ndihmë për të kuptuar se si funksionon nga pikëpamja protokollare dhe ceremoniale institucioni […]

Shpallen të nominuarit e Çmimeve Kult 2018!  

Më datë 21 Nëntor për të 14-in vit radhazi Akademia Kult sjell mbrëmjen e madhe të ndarjes së “Çmimeve Kult”, të vetmet çmime kombëtare vjetore për fushat më përfaqësuese të artit dhe kulturës shqiptare. Emrat më të spikatur dhe më elitarë, krijues dhe interpretues, shkrimtarë dhe përkthyes, regjisorë dhe aktorë, këngëtarë dhe muzikantë, balerinë dhe […]

Promovimi i librit “Mendimi kritik i një qytetari”

Ftojmë të gjithë lexuesit tanë në promovimin e librit “Mendimi kritik i një qytetari” nga Gilman Bakalli. Në këtë përmbledhje janë “fotografuar” momente të ndryshme të politikës, etikës, moralit, fesë, mediave etj. të shoqërisë shqiptare gjatë këtij “tranzicioni të përhershëm”. Në trajtimin e çështjeve, autori ka zgjedhur si model të tijin të preferuar mendimin kritik.

Libri “Vajza e dikurshme”, një triller psikologjik, që ngërthen fatin e dy grave

Libri me një fjali Një triller psikologjik, që ngërthen fatin e dy grave: të mirën dhe të mistershmen, në një vorbull dysie, vdekjeje dhe mashtrimi. Informacion i përgjithshëm rreth librit E dëshpëruar për të gjetur një vend për të jetuar, Ema përfundon në shtëpinë e rrugës “Folgejt”. Shtëpia është vërtet një mrekulli: dizajn minimalist, ku […]

Princi i vogël – Klubi i Librit Akropoli i Ri 24

Qendra Kulturore dhe Filozofike Akropoli i Ri, në kuadër të sektorit të Filozofisë, organizon më datë 16 Shtator Klubin e Librit 24. Në këtë takim do të analizohet vepra “Princi i Vogël”, nga autori Antoine de Saint-Exupèry. Libri “Princi I Vogël” është publikuar për herë të parë në vitin 1943 si një novelë e një […]

Prezantim libri/ “Rrënimi” shkruar nga Leonard Veizi

Miq të Librit. Në ambientet e librarisë “Art’s” në Tiranë, organizohet prezantimi i romanit të ri “Rrënimi” shkruar nga Leonard Veizi. “Tornado rrënuese e tranzicionit shqiptar. Personazhe të një shoqërie në tranzicion. Ngarendje drejt parasë, karrierës, ëndrrave e realitetit jo gjithnjë nga ç’ofron zhvillimi i hovshëm. Një gjuhë përmasash epike.” Kështu e përkufizon shtëpia botuese […]

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).