Art & Kulturë

Konkurs me Video: “Vlog-U Filozofik”

Për të rinjtë me mendje të shqetësuar, Qendra Filozofike & Kulturore Akropoli i Ri organizon një konkurs me video, VLOG-UN Filozofik. Çfarë nevojitet që dikush të marrë pjesë? Mjafton të hapni celularin, mendjen dhe zemrën tuaj, dhe të flisni për pak sekonda në lidhje me një frazë filozofike që e zbatoni si mënyrë jetese apo […]

Konkurs me valle popullore

Festojmë mes valleve dhe melodive popullore shqiptare! Të dashur miq, nëse dëshironi të kaloni një ditë ndryshe dhe plotë harmoni, ju ftojmë ta bëni këtë duke u bërë pjesë e konkursit tonë me valle popullore! Përmes këtij konkursi, synojmë që të mbështesim projektet me karakter tradicional, përmes të cilit do të promovohen vlerat kulturore që […]

Konkurs skulpture më 10 tetor. Mësoni më shumë nëse jeni të interesuar

Bashkia Tiranë në bashkëpunim me SIGAL UNIQA Group Austria fton të gjithë skulptorët të prezantojnë konceptet e tyre në formë boceti apo vizatimi, foto-montazhi dhe një përshkrim të shkurtër të veprës duke pasur parasysh këto specifika: TEMA “ZHVILLIM/RRITJE DHE VIJIMESI” UNIQA Insurance Group është një ndër kompanitë lider në Europën Qendrore dhe Juglindore. Simboli i […]

Panairi dhe Konkursi Kombëtar i Shoqërive të Nxënësve JA

Organizata Junior Achievement of Albania, misioni i së cilës është edukimi i të rinjve shqiptarë për sipërmarrjen e lirë, organizon Panairin dhe Konkursin Kombëtar të Shoqërive Sipërmarrëse të krijuara nga nxënës maturantë të shkollave të mesme të vendit. Në panairin e vendosur në ambientet e TEG marrin pjesë 23 shoqëri sipërmarrëse, të përfaqësuar nga ekipet […]

Konkurs për piktorë dhe skulptorë për shënimin e Vitit të Skënderbeut në Kosovë

Ministria e Kulturës së Republikës së Kosovës, ka shpallur konkurs për mbështetjen e te gjithë piktorëve dhe skulptorëve mbarëkombëtar, të cilët mund të shprehin idetë dhe kreativitetin e tyre artistik përmes pikturës dhe skulpturës, për nder të shënimit të 550 vjetorit të vdekjes së Heroit Kombëtar Gjergj Kastrioti Skënderbeu. Konkursi ka karakter garues dhe shpërblyes […]

Hapen aplikimet për pjesëmarrjen e artistëve në “ASA Colony” III

Hapet konkursi për pjesëmarrje në edicionin e tretë të Kolonisë së ASA-ve. Të drejtë konkurrimi kanë të gjithë krijuesit, artistët, stilistët dhe arkitektët nga Shqipëria dhe mbarë trevat shqipfolëse. Krijuesit mund të konkurrojnë me një ose më shumë se një punim apo skicë- ide, në teknika të ndryshme të artit pamor dhe arkitekturës. Veprat/skicat duhet […]

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).