Art & Kulturë

Kotësia e dallimeve të vogla

Kotësia e dallimeve të vogla – Galeria Kombetare e Kosoves na fton në ekspozitën e artistit kontravers dhe ndërkombëtarisht të njohur britanez, Grayson Perry. Gjashtë tapiceritë tregojnë një histori të përfshirjes sociale e shekullit 21 në Mbretërinë e Bashkuar. Tek ato ne shohim Tim Rakeëell, një burrë që ngrihet nga klasa punëtore, duke bërë para, […]

Hapet ekspozita e ‘Pasurive’ nga Vigan Nimani

Ekspozita e punimeve me titullin “Pasuritë e të pazhvilluarve” e artistit Vigan Nimani është hapur mbrëmjën e së enjtes në hapësirën ekspozuese Motrat në Prishtinë. Në praninë e shumë artëdashësve dhe publikut, punimet e Nimanit u veçuan për eklektizëm stilesh, dhe për tematikë shumë specifike të bazuar në relieve arkitektonike. Ekspozita është e hapur çdo […]

Mediterranea 18

Në muajin maj, në ambientet e GKA, zhvillohet ekspozita “Mediterranea 18”, një partneritet i Ministrisë së Kulturës dhe Bashkisë Tiranë. Shqipëria do të jetë vendi mikpritës i Bienales së Artistëve të Rinj “Mediterranea 18”, një ekspozitë shumëdisiplinore, që zhvillohet një herë në dy vjet, në një vend të ndryshëm në Evropë. Për herë të pare, […]

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).