Art & Kulturë

Mediterranea 18

Në muajin maj, në ambientet e GKA, zhvillohet ekspozita “Mediterranea 18”, një partneritet i Ministrisë së Kulturës dhe Bashkisë Tiranë.
Shqipëria do të jetë vendi mikpritës i Bienales së Artistëve të Rinj “Mediterranea 18”, një ekspozitë shumëdisiplinore, që zhvillohet një herë në dy vjet, në një vend të ndryshëm në Evropë. Për herë të pare, Ministria e Kulturës së Shqipërisë do të organizojë një ekspozitë ndërkombëtare, që mbledh më shumë se 230 artistë të rinj bashkëkohorë ndërkombëtarë në qytetin e Tiranës dhe të Durrësit.

Driant Zeneli u emërua Drejtor Artistik i “Mediterranea 18”, me përgjegjësinë për konceptimin e temës dhe ngritjen e ekipit kuratorial.

Tema e “Mediterranea 18” është Historia + Konflikti + Ëndrra + Dështimi = SHTËPIA

Më shumë se 230 artistë do të ekspozohen në disa hapësira të pazakonta dhe provokuese rreth Tiranës dhe Durrësit, të cilat përfshijnë pamjet e ish komunistëve, muzeumet, ndërtesat, instalimet etj. Përveç GKA, disa prej hapësirave ekspozuese do të jenë edhe ish vila e Diktatorit Hoxha (Villa 31), Reja dhe Piramida.

“Mediterranea 18” mund të perceptohet edhe si një ndalesë mes dy ekspozitave të rëndësishme të artit bashkëkohor, që fillon me Dokumenta 14 në Athinë, vazhdon me Mediterranea 18 në Tiranë dhe Durrës, për të përfunduar me Bienalen e 57-të të Venecias 2017 në Venecia të Italisë.
[codepeople-post-map]

Leave a reply

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).