Art & Kulturë

Në GKK hapet ekspozita “Artteen Club-Laboratorit të kreativitetit”

Më 20 qershor me fillim nga ora 19:00, në Galerinë Kombëtare të Kosovës, hapet ekspozita “Artteen Club-Laboratorit të kreativitetit”. Kjo ekspozitë përmbyllëse e projektit me titull Artteen Club – Laboratori i kreativitetit, promovon punën e nxënësve, punë kjo që u realizua gjatë periudhës Mars – Qershor 2018. Ky projekt u implementua në kuadër të programit […]

Nesër hapet ekspozita “Fushata e Pajtimit të Gjaqeve 1990-1991”

Iniciativa për Histori Gojore përmes një njoftimi për media bën të ditur se nesër, në Pejë, hap ekspozitën “Fushata e Pajtimit të Gjaqeve”. Ekspozita vjen si përmbyllje e hulumtimit dyvjeçar të këtij zhvillimi nga Iniciativa. Hulumtimi është fokusuar në ngjarje dhe kujtime të treguara nga protagonistë të fushatës, ish të rinj të burgosur politikë, klerikë […]

Ekspozita fotografike “Veshtroje”

Shoqata “Together for Life” mbështetur nga UNDP dhe UN Women, ju fton të merrni pjesë në ekspozitën fotografike “VËSHTROJE”. Kjo ekspozitë zhvillohet në kuadër të projektit me të njëjtin titull, mbështetur nga UNDP dhe UN Women, me fonde të Qeverisë Suedeze nën sloganin “Fund dhunës ndaj grave dhe vajzave!”. Ekspozita “Vështroje” ka për qëllim të […]

FOTO/ Ishit tek ekspozita “Vox Machina”? Nëse jo, ja çfarë humbët

Ekspozita “Vox Machina” u çel në ndërtesën e vetme që mirëpret “Art”, ende pa lindur akoma, Turbina. Vox-machina’ e Sadik Spahisë dhe nën kurimin e Edi Mukës, është një ekspo-instalacion sonor me performancë nga trupa e baletit, që fokusohet në trashëgiminë materiale, konkretisht të rrënojave dhe mbetjeve industriale të fabrikave të mbyllura të para vitit […]

Gati për ekspozitën e Xhevdet Xhafës në Tiranë

Drejtoresha e Galerisë së Arteve të Kosovës, Arta Agani, ai i Galerisë Kombëtare të Tiranës, Artan Shabani dhe iniciatori i kësaj ekspozite Zeni Ballazhi, shihen të jenë bashkë për përgatitjet e fundit për hapjen e ekspozitës së Xhevdet Xhafës në Tiranë. Ekspozita është një sjellje në etapa të ndryshme të krijimtarisë së artistit, sjellë po […]

Dita Europiane e viktimave të nazizmit e të stabilizimit

Muzeu Historik Kombëtar në bashkëpunim me Autoritetin për Informimin mbi Dokumentet e ish-Sigurimit të Shtetit, kanë kënaqësinë t’ju ftojnë më datë 23.08.2017, ora 09.30, për të marrë pjesë në një aktivitet të përbashkët që do të organizohet me rastin e përkujtimit të Ditës Evropiane të Viktimave të Nazizmit e të Stalinizimit, që dënon çdo formë […]

Ekspozit Bota e Reve, më 10 qershor tek Qendra Rinore Tirana

Elida Diamanti, Anastasia dhe Olta Canka do t’ju njohin me një botë të veçantë idesh dhe punimesh nga fusha e ARKITEKTURËS, PIKTURËS dhe STILIMIT, gati për t’ju përcjellë nëpër re… Elida “Ideja e merr frymëzimin gjetiu dhe pas saj rrjedh një projekt. Projekti konkretizon formulimin volumor të objektit, jashtë e brenda, me muratura e themele […]

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).