Art & Kulturë

Hapet qendra e parë ditore që u vjen në ndihmë fëmijëve të Matit

Bashkia Mat ka hapur sot qendrën e parë ditore që u vjen në ndihmë fëmijëve të Matit.

Qendra ditore për fëmijët është hapur sot me një ceremoni ku merrte pjesë kryetari i bashkisë Mat, Agron Malaj dhe përfaqësues të pushtetit vendor.

Kryetari i bashkisë Mat Agron Malaj tha se “kjo qendër u shërben fëmijëve që vijnë nga familje me ndihmë ekonomike dhe fëmijëve që i kanë të dy prindërit në punë dhe nuk ka kush të kujdeset për ta”.

“Në këtë qendër ata kanë mundësi të bëjnë detyrat e shtëpisë, të luajnë, të lexojnë dhe të kenë vakt ushqimi. Me qendër tek Pallati i Sportit dhe në bashkëpunim me motrat Dorotea, të cilat do të kujdesen për çdo shërbim, kjo qendër aktualisht ka 50 fëmijë”, tha ai.

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).