Art & Kulturë

Festivali III-të “NACIONAL SHQIPTAR” i 14 Shteteve

Hapet Agjenta e Skenarit Paraprake e Finales Festivalit III 2017. 1-Në Orën 10:00 të gjithë përfaqsuesit të QKF,e DAR-DAZ dhe Kryetarët e Shoqatave Kulturore të talentave të vegjël të 12 shteteve me dy artista të veshur me kostumet Kombëtare të shoqëruar secili do Mikpriten në Selinë Bashkia Tiranë nga Kryetari Bashkisë Tiranë dhe Lidëri Nderi […]

Festivali Mbarëkombëtar i Këngës për Fëmijë mirëpritet në Shkodër në edicionin e 55-të

Festivali Mbarëkombëtar i Këngës për Fëmijë, Shkodër, sjell edicionin e tij të 55-të në datat 1,2 e 3 qershor 2017.Në këtë festival do të marrin pjesë rreth 200 fëmijë dhe përveç krijimtarisë së re do të ketë edhe këngë të zgjedhura në 25-vjeçarin e fundit të autorëve që nuk kanë munguar në asnjë prej edicioneve […]

Festivali Folklorik Ndërkombëtar “Përmeti Multikulturor 2017”

Festivali Folklorik Ndërkombëtar “Përmeti Multikulturor 2017” është e vetmja veprimtari kulturore artistike që përfshin folklorin e minoriteteve dhe etnive që bashkëjetojnë në vendin tonë. Është zgjedhur qyteti i Përmetit pasi është qyteti që ka një diversitet kulturor, ku bashkëjetojnë e ballafaqohen kulturat e etnive të ndryshme si vendlindja e mjeshtreve të këngës popullore si: Laver […]

Festivali i Resë deri më 27 Maj

Artistët shqiptarë ngritën dhe siparin e këtij festivali ku artisti Klod Dedja u prezantua para publikut artdashës të kryeqytetit me projeksion-instalacionin Brenda “Within”. Përmes kësaj vepre, publiku pjesëmarrës pati mundësi që të shihte veten, qytetin dhe të tjerët nga një perspektivë e RE. “Brenda”cilëson artisti, është konfrontim materialesh, duke lënë të hapur reaksionin ndërmjet arkitekturës […]

Eurovision 2018 do të mbahet në Lisbonë

Lisbona, kryeqyteti i Portugalisë, tanimë është konfirmuar si qyteti ku do të mbahet Eurovision Song Contest 2018. Portugalia nuk e ka fituar asnjëherë Eurovizionin ndërsa ka qenë shteti i vetëm që në pesë dekada pjesëmarrje nuk ka fituar asnjëherë, periudha më e gjatë që një shtet nuk ka fituar

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).