Art & Kulturë

Skulptorja Leunora Salihu vjen me ekspozitë personale

Skulptorja kosovare e cila jeton dhe vepron në Gjermani Leunora Salihu, kësaj radhe do të vijë me ekspozitë personale në Galerinë Kombëtare të Kosovës. ‘Në kërkim të së tashmes’ titullohet ekspozita personale e skulptores Leunora Salihu, kjo ekspozitë vjen e kuruar nga Katharina Klang. Ceremonia e hapjes do të bëhet më datën 5 korrik në […]

Konkurs për Ekspozitën Ndërkombëtare të Fotografisë ‘Gjon Mili 2017’

Galeria Kombëtare e Kosovës ka hapur konkurs për pjesëmarrje në edicionin e 15-të të ekspozitës dhe Çmimit Ndërkombëtar të Fotografisë “Gjon Mili” 2017. Ko ekspozitë vjen e kuruar nga Alfredo Cramerotti, ndërsa asistent kuratori është Atdhe Mulla. Koncepti kuratorial këtë vit është: Hiperimazhi! Imazhet brenda dhe jashtë ekraneve tona. Aplikimet në zarf dërgohen në adresën: […]

Ekspozit Bota e Reve, më 10 qershor tek Qendra Rinore Tirana

Elida Diamanti, Anastasia dhe Olta Canka do t’ju njohin me një botë të veçantë idesh dhe punimesh nga fusha e ARKITEKTURËS, PIKTURËS dhe STILIMIT, gati për t’ju përcjellë nëpër re… Elida “Ideja e merr frymëzimin gjetiu dhe pas saj rrjedh një projekt. Projekti konkretizon formulimin volumor të objektit, jashtë e brenda, me muratura e themele […]

Hapet ekspozita e ‘Pasurive’ nga Vigan Nimani

Ekspozita e punimeve me titullin “Pasuritë e të pazhvilluarve” e artistit Vigan Nimani është hapur mbrëmjën e së enjtes në hapësirën ekspozuese Motrat në Prishtinë. Në praninë e shumë artëdashësve dhe publikut, punimet e Nimanit u veçuan për eklektizëm stilesh, dhe për tematikë shumë specifike të bazuar në relieve arkitektonike. Ekspozita është e hapur çdo […]

Mediterranea 18

Në muajin maj, në ambientet e GKA, zhvillohet ekspozita “Mediterranea 18”, një partneritet i Ministrisë së Kulturës dhe Bashkisë Tiranë. Shqipëria do të jetë vendi mikpritës i Bienales së Artistëve të Rinj “Mediterranea 18”, një ekspozitë shumëdisiplinore, që zhvillohet një herë në dy vjet, në një vend të ndryshëm në Evropë. Për herë të pare, […]

“Vallja e Fitores”

Dy komuna arbëreshe nga Italia, Frashineto e Çivita, të përfaqësuara nga 50 burra, djem, gra, vajza e fëmijë të veshur me kostume tradicionale, do të vijnë në Shqipëri për të kujtuar 550-vjetorin e fitores së ushtrisë arbërore të Skënderbeut kundër ushtrive osmane. Ky manifestim mban emrin “Vallja e Fitores” dhe arbëreshët këtë festë e kanë […]

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).