Art & Kulturë

Galeria e Arteve në Ferizaj vjen me edicionin e katërt të Bienalit të Vizatimit

Galeria e Arteve në Ferizaj, në bashkëpunim me Shoqatën e Artistëve Figurativ “Zef Kolombi”, si bashkëorganizatorë të Bienalit të katërt të Vizatimit, ka kënaqësinë të bëj publike listën e artistëve pjesëmarrës në këtë Bienal.

Bienali i Vizatimit, tanimë është shndërruar në një nga ngjarjet më të rëndësishme të artit pamor, dhe i vetmi në fushën e Vizatimit në Kosovë dhe rajon i cili këtë vit shënon edicionin e katërt.

Organizimi i një ngjarje të tillë është nevojë imperative e kohës, për të krijuar mundësinë dhe hapësirën që të promovohet një nga fushat më të rëndësishme të arteve pamore, siç është vizatimi.

Artistët e përzgjedhur për këtë edicion janë: Aulona Rexha (Gjakovë/Kosovë), Albulen Neziri (Pejë/Kosovë), Besnik Hasanaj (Istog/Kosovë), Agnesa Sejdiu (Ferizaj/Kosovë), Abide Bojaxhiu (Dragash/Kosovë), Laureta Vogliqi (Kaçanik/Kosovë), Mirjana Madhi (Tiranë/Shqipëri), Vehbi Murati (Lipjan/Kosovë), Petala Pavilidou (Greqi), Idriz Berisha (Klinë/Kosovë), Rudolf Faja (Durrës/Shqipëri), Fitim Avdyli (Ferizaj/Kosovë), Zenun Sherifi (Tetovë/Maqedonia e Veriut), Përparim Behluli (Ferizaj/Kosovë), Lumturie Krasniqi (Prishtinë/Kosovë), Blerta Hashani (Ferizaj/Kosovë), Lindita Mehmeti (Gjilan/Kosovë), Azem Gashi (Klinë/Kosovë), Shefqet Mavraj (Istog/Kosovë), Sanije Dreshaj (Klinë/Kosovë), Besjana Kryeziu (Prishtinë/Kosovë), Arbenita Kërçeli (Gjilan/Kosovë), Shpresa Faqi (Gjermani), Jonila Zejna (Ferizaj/Kosovë), Gentian Gashi (Prishtinë/Kosovë), Laura Brahimi (Ferizaj/Kosovë), Gëzim Brestovci (Gjilan/Kosovë), Betim Lajqi (Pejë/Kosovë), Artan Xhakli (Ferizaj/Kosovë), Visar Grajqevci (Fushëkosovë/Kosovë), Avni Behluli (Gjilan/Kosovë), Kujtim Shala (Pejë/Kosovë).

Ekspozita prite të hapet më 26 nëntor në ora 18:00

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).