Art & Kulturë

SHQIPERIA IME

Të bashkuar harmonikisht, Recitali i Korit të Ansamblit Popullor sjell krijimet më të bukura muzikore të trevave shqiptare.🇦🇱 🎤Koncerti koral “Shqipëria ime”, me një repertor të pasur e të larmishëm, me këngë burimore dhe koralet e përpunuara, 🥁 si dhe me interpretime mahnitëse në instrumente të solistëve, do të flasë shumë mbi 🦅 identitetin tonë […]

WORKSHOP 1

Workshop 1. Interdisciplinarity in curatorial networks 23 – 24 February 2023 at @zkmkarlsruhe We invite cultural practitioners and researchers from academic and professional contexts tojoin the first workshop organized within the framework of the exhibition Matter. Non-Matter.Anti-Matter (ZKM, 3.12.2022 – 23.4.2023) The exhibition Matter. Non-Matter. Anti-Matter deals with the reconstruction of historical exhibitions, focusing on virtual […]

MEET SUSANNE LOUND PANGRAZIO

Look at the works of Susanne Lund Pangrazio from a different angle with the Online Viewing Room – currently open on Artsy. Follow link in the profile of @gallery70 to enter the room 

LIGJI DHE DIKTATURA

Këtë të martë do të diskutojmë mbi raportin e ligjit dhe diktaturës, nën trajtimin e Julian Myftarit. Juliani është aktualisht pedagog në fakultetin e Shkencave Sociale, në departamentin e Shkencave Politike. ⚖Diskutimi vjen si punë e vazhduar e Julianit në fushën e ligjit dhe raportet e tij me diktaturën enveriste. Gjatë diskutimit do të ndalemi […]

KARNAVALET

 “Karnavalet”, vepra e repertorit kombëtar e cilësuar si një nga më të çmuarat e këtij lloji, që i ka rezistuar kohës, ✨ madje tingëllon e freskët jo vetëm për nga tematika, por edhe nga rrjedhshmëria e melodive 🎶 aq të dashura dhe të interpretuara me aq mjeshtëri nga trupa dhe solistët e TKOB-së. 🌹Ku gërshetohet […]

LA BABY SITTER

LA BABY-SITTER”(Komedi) 🗓 1️⃣6️⃣-1️⃣7️⃣-1️⃣8️⃣-1️⃣9️⃣ SHKURT🕖 1️⃣9️⃣:0️⃣0️⃣📍Teatri Kombëtar Eksperimental “Kujtim Spahivgoli”Mbi autorin | Rene De Oboldia, anëtari më i vjetër i Akademisë së Shkencave Franceze, ndërroi jetë në vitin 2022, 103 vjeç. Ai është autor i mbi 30 veprave teatrale, të përkthyera në mbi 28 gjuhë. Është vlerësuar po aq i suksesshëm sa Ionesco e Beckett. […]

UN BALLO IN MASCHERA

A jeni gati për një mbrëmje magjike, në një vend përrallor, me artistë të talentuar, nën atmosferën e karnevaleve veneciane aq elegante dhe festive?! 🎭Ju presim në ‘Un Ballo in Maschera’, (edicioni IV), një natë magjike ku arti, muzika, baleti, eleganca ashtu si dhe ne tre edicionet e shkuara, përsëri do të ndezin shpirtin e […]

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).