Art & Kulturë

Artistja malazeze fiton çmimin “Onufri XXIII”

Artistja malazeze Jelena Tomasevic, është fituesja e edicionit të 23-të  të Ekspozitës Ndërkombëtare “Onufri – AU FIL DU TEMPS – Kujtesë kolektive, kujtime personale”. Juria e perbërë nga tre artiste, Lumturi Blloshmi, Greta Dhaskali Lami dhe Ledia Kostandini, shpalli veprën “Mixed Memoir”, 2017, mix media, wall installation, glass, wood, paper prej 4 m, si më të […]

E festoni vitin e ri në Tiranë? Ja lokalet që organizojnë party mbrëmjen e 31 dhjetorit!

Është kthyer në një traditë për të gjithë shqiptarët tashmë, që në mbrëmjen e ndërrimit të viteve, të mblidhen së bashku me familjen dhe të shijojnë një darkë festive plot me gatime tradicionale. E pasi troket mesnata dhe ka ardhur zyrtarisht data 1 janar, nuk janë të paktë njerëzit që zgjedhin ta festojnë hyrjen e […]

Konferenca e II-të ndërkombëtare “Tako Talente Shqiptare “

“Tako Talentet Shqiptare – Meet Albalents” është një mundësi për pjesëmarrje dhe shkëmbim idesh dhe eksperiencash midis talenteve shqiptarë të cilët studiojnë apo punojnë jashtë vendit, me talentet e kthyer dhe të pranishëm në Shqipëri të cilët do të dialogojnë me ekspertët dhe institucionet lokale, kombëtare dhe evropiane. 20 April 2018 – 21 April 2018, Vlorë, […]

Konkurs: Unë zgjedh të flas – Shkruaj dhe Fito 2

UNË ZGJEDH TË FLAS – SHKRUAJ DHE FITO 2 Student Economic Forum fton gjithë studentët dhe gjimnazistët të bëhen pjesë e konkursit “UNË ZGJEDH TË FLAS”, një konkurs ku përveç shpalljes së fituesve të 10 shkrimeve më të mira, ka si qëllim të inkurajojë dhe të promovojë të rinjtë që ngrenë zërin për çështje dhe […]

Drejtësia Sociale dhe Zhvillimi Ekonomik në Ballkanin Perëndimor

KONFERENCA RAJONALE “Drejtësia Sociale dhe Zhvillimi Ekonomik në Ballkanin Perëndimor” Student Economic Forum në bashkëpunim me Albanian Consumer Center ka kënaqësinë t’ju ftojë të merrni pjesë në konferencën e parë shkencore me temë “Drejtësia Sociale dhe Zhvillimi Ekonomik në Ballkanin Perëndimor” punimet e të cilës do të mbahen në Tiranë, Shqipëri me datë 21 – […]

Recital Solistik – Artistët e Rinj Mbështesin Edukimin e Artit

Organizata CoDe Albania – Coherent Development Albania me fokus fuqizimin e të rinjve, do të organizojë me datë 9 janar 2018, ora 19:00, në sallën e madhe të Universitetit të Arteve – Tiranë, Koncertin Recital me sloganin: “Artistët e Rinj mbështesin Edukimin e Artit te fëmijët”. 20 artistë të rinj do të performojnë në Koncertin […]

Trainim per thirjet per propozime – Erasmus +

Trajnimi ”Procedurat e Aplikimit në kuadër të Erasmus +, Rritja e Kapaciteteve në Fushën e Rinisë 2018 Projekti i Asistencës Teknike për Programet Europiane në Shqipëri dhe Organizata Përtej Barrierave, në bashkëpunim me Ministrinë për Evropën dhe Punët e Jashtme, organizojnë në datat 4-5 Janar 2018, trajnimin dy-ditor mbi ‘Shkrimin e projekteve në Programin Erasmus+: […]

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).