Art & Kulturë

Piktura e serbit për shqiptarët roje në Egjipt, shitje rekord në ankandin e Londrës

Piktura e njohur me titull “Dy rojet shqiptare para portës”, që paraqet dy roje shqiptare në Egjipt, një nga kryeveprat e piktorit serb të shekullit të XIX, Paja Jovanoviq, është shitur në Londër. Paja Jovanoviq ka rreth 8 tablo me tematika shqiptare dhe njihet si “orientalisti” më i madh serb. Jovanoviq ka udhëtuar disa herë […]

Piktori serb i dedikon një vepër arti shqiptarëve, por ky është çmimi marramendës i shitjes së saj

Piktori i njohur serb, Paje Jovanoviç, ka pikturuar një vepër arti ku shfaqen dy burra shqiptarë me costume tradicionale, emri i të cilës është “Dy roje para portës”. Kjo pikturë është shitur në ankandin e shtëpisë së njohur londineze “Sotheby’s” me një çmim marramendës prej 465 mijë paund, që i bie 530 mijë euro. “Dy […]

Venera e Botticellit fsheh detajet anatomike të jetës

Në pikturën e famshme të Sandro Botticellit, “Nascita di Venere” (Lindja e Venerës), është fshehur një mushkëri. Skica, detajet anatomike, madje edhe ngjyra e organit janë riprodhuar në mantelin që mbahet nga duart e Florës, perëndia e pranverës, e shfaqur duke u përpjekur të mbulojë Venerën që po mbërrin në ishullin e Qipros. E frymëzuar […]

Zbulohet sekreti i fshehur në një nga pikturat e famshme të Mikelanxhelos

  Një autoportret i artistit të madh Mikelanxhelo është zbuluar së fundmi, i fshehur në një prej pikturave të tij më të famshme, e cila daton që prej 500 vitesh. Ajo është gjetur nga një ekspert në portretin e Vittoria Colonna, shoqes së ngushtë të piktorit, një skicë që mbahet në Muzen Britanik. Sipas këtij […]

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).