Art & Kulturë

Dritëro Agolli: Pa çaste zënkash, s’ka dashuri…

Dritëro Agolli, poeti dhe shkrimtari i madh nga Shqipëria ka lenë pas vetes shumë vargje poezish, e libra mjaft të lexuar. Agolli u bë poeti i tokës dhe i dashurisë për të, shkrimtari i filozofisë dhe i dhimbjes njerëzore. Vepra letrare e Dritëro Agollit krijoi traditën e re të letërsisë shqiptare. Për nga gjinitë, krijimtaria […]

Nesër bëhet një vit pa poetin e madh Dritëro Agollin

Nesër bëhet plot një vit që kur Letërsia shqiptare humbi njërin nga poetët më të mëdhenj. Dritëro Agolli, pas disa ditësh qëndrimi në spital ndërroi jetë në Tiranë më 3 Shkurt të vitit 2017. Ai vlerësohet si një ndër autorët më të mirë shqiptarë të të gjitha kohërave, me veprat si Komisari Memo, Shkëlqimi dhe […]

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).