Art & Kulturë

“Faraoni” vjen për fëmijët!

Vepra dramaturgjike për fëmijë me titull ‘FARAONI’ bën fjale për një Faraon të lig i cili është dënuar nga një Zanë nëpërmjet magjisë, që të flinte për tremijë vjet. Sapo kjo kohë plotesohet Faraoni mund te zgjohet nga gjumi shekullor vetëm nëpërmjet një lengu magjik që mund ta realizonin shtrigat e tij. Por shtrigat gjatë […]

Festivali “Metrofest”, Pesë dramaturgë shqiptarë rikthehen në Teatrin e Metropolit

Pesë autorë shqiptarë do të vijnë për publikun në skenën e Teatrit Metropol gjatë zhvillimit të edicionit të dytë të festivalit “Metrofest”. Por edhe pse festivali teatror “Metrofest” pritet të nisë në ditët e fundit e muajit tetor, pranë teatrit bëhet me dije ky sezon deri në dhjetor do të nxjerrë në dritë vepra shqiptare […]

Festivali Mbarëkombëtar i Teatrit në datat 23-30 shtator

Festivali Mbarëkombëtar i Teatrit do të zhvillohet në datat 23-30 shtator dhe në të do të marrin pjesë 14 trupa nga të gjitha trevat shqiptare. Skena e re “arTurbina” do të hapë dyert për të mirëpritur artistët dhe publikun në këtë festë të përbashkët. Festivali i teatrit rikthehet pas 6 vitesh mungesë. I fundit ka […]

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).