Art & Kulturë

“Colorblind” – “I verbuar nga ngjyrat”

“Colorblind” i verbuar nga ngjyrat” Përformancë në publik me BBB. “Nuk bëhet fjalë për atë që sheh, por për atë që nuk sheh!” Arti mund të jetë i bukur, joshës, formal ose i thjeshtë. (Artisti nuk duhet të jetë i bukur). Arti mund të jetë ndjesia magjike e imazhit që shfaqet kur e verdha dhe bluja […]

Zbulohen rrënojat e një vendbanimi të hershëm në afërsi të Korçës

Gjatë punimeve për pastrimin dhe sistemimin e korridorit të kalimit përgjatë gjurmës së Gazsjellësit Trans Adriatik, TAP, në afërsi të fshatit Turan, në Korçë, u zbuluan rrënojat e një vendbanimi të hershëm. Sipas vlerësimeve paraprake nga ekspertët e trashëgimisë kulturore, mendohet se bëhet fjalë për një vendbanim i cili daton që nga periudha e hershme […]

Muzeu im

A keni ndonjë unazë që jua ka lënë pas gjyshi apo gjyshja? Ndonjë vazo të vjetër në shtëpi? Apo çdo objekt tjetër që posedoni dhe vjen nga e shkuara e largët? #MuzeuHistorikKombetar ju fton çdo të premte, të merrni këto objekte dhe t’i prezantoni në ambientet tona duke u bërë kështu pjesë të projektit “Muzeu […]

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).