Art & Kulturë

VIDEO/ Shtëpia muze e Kadaresë, më e vizituara nga Monumentet e Trashëgimisë Kulturore

Të gjithë e adhurojnë Ismail Kadaren, shkrimtarin e famshëm shqiptar, i cili ka dhënë një kontribut mjaft të vyer në letërsinë shqiptare.

Këtë herë, nuk po shkruajmë për të treguar se autori me prejardhje nga Gjirokastra ka thyer një tjetër rekord në shitjet e librave të tij, pasi bëhet fjalë për një kategori tjetër, ku Kadare ka triumfuar sërish.

Në vitin 2017, shtëpia muze e shkrimtarit të famshëm, është cilësuar si më e vizituara nga të gjitha Monumentet e Trashëgimisë Kulturore. Ajo është kthyer në një qendër të rëndësishme letrare e kulturore, jo vetëm në Shqipëri, por në të gjitha trojet shqiptare.

https://www.zeriamerikes.com/a/gjirokaster-shtepia-kadare-me-e-vizituara/4177371.html

 

Leave a reply

InfoKult jep informacion 360 gradë për të kaluar kohën e lirë sa i takon artit, kulturës dhe turizmit (në kuptimin e destinacioneve turistike).